Konuştuğumuz ‘Aziz beyin kepek sorunu’ değildir!

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir milletvekili İlknur Denizli, İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine yönelik sert sözlerinin ardındanyaptığı açıklamada, mücadelesinin Büyükşehir Belediye’sinin gerçeği görüpKarşıyaka’ya çöp tesisi yapma kararından vazgeçene kadar süreceğini ve başkanınmeydanlarda yaptığı fevri çıkışların mücadelesine engel olamayacağını söyledi

İlknur Denizli İzmirlilerin önünde Karşıyaka’nın çöplükolmasına izin vermek ya da vermemek gibi iki seçenek olduğunu belirttiğiaçıklamasının devamında “Aziz Kocaoğlu’nun meydanlarda sergilediği sinirlisiyasetçi şovunun Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına engel olmak için verdiğimmücadeleyi ekseninden saptırmasına asla izin vermeyeceğim. Bu türden şovlarınişe yaradığı platformlar, siyasetçiler olabilir ama bize bir etkisi olmaz.

Sorunun esasının doğru anlaşılması gerekiyor. HedefimKocaoğlu’nun, inadım inat ve katılımcılıktan uzak bir tavırla, üstelik bilimselverileri halktan saklayarak İzmir’e, İzmir’in doğasına, İzmir’in geleceğinezarar vermesine engel olmaktır. Mücadelem Karşıyaka’nın çöplük olmasına izinvermeme mücadelesidir.

Aziz Kocaoğlu, İzmirlileri Kandırırken Suçüstü Yakalanmıştır
Ben bu kentte doğmuş, eğitim hayatı dâhil ömrünü bu kenttegeçirmiş bir İzmirliyim. İzmir benim memleketim Gelecek faciayı görüyorum vedur demek için çalışıyorum. Aziz Kocaoğlu, İzmirlileri kandırırken suçüstüyakalanmıştır. Kontrolsüz öfkesi ve saldırganlığı bu sebepledir. Konununesasına ilişkin bilimsel itirazları cevaplamak yerine sorunu kişisel saldırıalanına çekmek istiyor.

İki temel noktada itiraz ediyorum. Bir, çöp tesis içinseçilen yer yanlıştır. İki çöp tesisi kurmak için izlediği, katılımcılığı yoksayan yöntem yanlıştır. İstediği kadar bağırsın, yırtınsın, Kocaoğlu en sonundageri adım atmak zorunda kalacaktır.

Karşıyakalıların Gözlerine Bakarak Derdini Anlatsın
İlknur Denizli bu işe karşı çıkanın sadece kendisiolmadığını belirterek, İzmir’i seven kendini İzmir’e karşı sorumlu hissedenherkesin bu tesisin Yamanlara yapılmasına engel olmak için mücadele etmesigerektiğini belirtti. “Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına CHP’li KarşıyakaBelediyesi de karşı, AK Parti de karşı. Ortak akıl bu tesisin yerinin yanlışolduğunu kabul ediyor. Yeri inceleyen bilim insanları olumsuz görüş bildiriyor.Karşıyakalılar istemiyor. Karşıyakalının yüksek oranda oy desteğinin karşılığıbu mudur? Aziz Kocaoğlu derdini gitsin Karşıyakalılara anlatsın. Bu işler öylepartililerin önünde şov yapmaya benzemez. Gitsin ve Karşıyakalıların gözlerinebakarak derdini anlatsın.

Karşıyaka’daki CHP’liler kafalarını gökyüzüne çevirip ıslıkçalarak planlananları görmezden gelemezler. Bu işlerle hiç ilgileri yokmuş gibiduramazlar. Aziz Kocaoğlu’nun planını destekliyorlarsa, Karşıyakalılara bu işinne kadar doğru olduğunu anlatmalıdırlar. Yok doğru değil diyorlarsa, onu dasöylemelidirler. Bir iş doğrudur ya da yanlıştır. AK Parti milletvekilisöyleyince yanlış, CHP’li Karşıyaka belediye başkanı söyleyince doğru olmaz.

Yapmayı Planladığı, Kente Karşı İşlenecek Ağır Bir Suçtur
Kendini yaşadığı kente sorumlu hisseden her bir İzmirli şusoruya cevap vermek zorunda: CHP’nin Karşıyaka’yı İzmir’in çöplüğü yapmasınases çıkarmayıp bu suça ortak olacak mıyım? olmayacak mıyım?

Eğer Karşıyakalıların oyuyla seçilen belediye başkanı ODTÜve Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu makul bir süre içindehalkla paylaşmazsa, Bugün bir bölümünü kamuoyuyla paylaştığım raporun tamamınıkamuoyuna açıklayacağım. Gerekirse bu raporu Karşıyaka’da ev ev dağıtırız. Karşıyakalılarınhakkını korumak için girdiğim bu mücadelede Aziz Kocaoğlu’nu bilmem ama benimnefesim kesilmez. Nereye gidiyorsa gittiği yere kadar mücadeleye devamedeceğim.

Gittiği Yere Kadar Mücadeleye Devam
Çöp tesisi sorunu ‘Aziz beyin kepek sorunu’ değildir. Tekbaşına karar veremez. Karar veririm hayali görse bile uygulamaya asla cüretedemez. Bilim karşısına çıkar. Ortak akıl dur der. Şimdilik ‘çirkin bir şaka’olarak algılayan Karşıyakalı isyan eder. Ve demokrasi izin vermez. Yapmayıplanladığı, kente karşı işlenecek ağır bir suçtur. Bu kör inadın karşısına, Karşıyaka’yı korumanın, halkıdemokratik süreçlere katmak istemenin, bilimin haklı inadıyla çıkıyorum.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv