Körfez Yunusu’nun, testleri başladı

  • 0
  • 514
Körfez Yunusu’nun, testleri başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni setlerinin test sürecine devam eden İZBAN, gecesaatlerinde bile çalışarak Körfez Yunusu’nu bir an önce işletmeye almayaçalışıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin yüzde 50ortaklığıyla kurulan İZBAN’ın Körfez Yunusu isimli yeni tren setlerininİzmir’deki testleri tüm hızıyla devam ediyor. 

 
 
Hız testleri Eskişehir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’ndaNisan ayından bu yana tamamlanan ilk setler, ESHOT’un uygulamaya başladığı yeniaktarma sistemine destek sağlamak amacıyla bir an önce işletmeye alınmayaçalışılıyor.

Bunun için TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapanİZBAN, test sürecini hızlandırmak için gece ve işletme saatlerinde testçalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İsmi 20 bin İzmirlinin oylarıyla belirlenenKörfez Yunusu’nun şu anda 9 vagondan oluşan ilk 3 seti İzmir’de İZBAN teknikekipleri, Güney Koreli Hyundai Rotem firması mühendisleri ve Alman uzmanlarınkatılımıyla gerçekleştiriliyor.

test ediliyor. Diğer setler de geldikleri anda test sürecinetabi tutulacaklar ve böylelikle raylı sisteme aktarılan yolcunun daha rahat birşekilde taşınması sağlanacak.

İZBAN, yeni setlerin işletmeye alınmasıyla birlikte ilkdeğişimi vagon sayılarında yapacak. Yeni setler, özellikle sabah ve akşam yoğunsaatlerde mümkün olduğunca 9 vagonlu olarak işletmeye alınacak. Böylelikle herbir set, yaklaşık 2 bin 200 yolcu kapasitesine ulaşacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv