KOSBİ, öğrencileri mesleki eğitime özendirecek

  • 0
  • 543
KOSBİ,  öğrencileri mesleki eğitime özendirecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bugüne kadar eğitime verdiği destekle İzmir’deki sanayi bölgeleri içinde örnek haline gelen Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), şimdi de Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi ile ortak bir projeye imza atacak.

“Geleceğin İçin, Mesleğini Keşfet” sloganıyla yürütülecek projeyle kariyer planlaması yapan öğrencilere mesleki eğitimin önemi ile sanayinin ihtiyacı olan meslekler yerinde tanıtılacak. MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje uygulama koordinatörlüğünü yaptığı proje ile mesleki eğitimin özendirilmesi sağlanırken yapılacak olan proje yarışmasıyla da öğrencilerin yeni fikirler geliştirilmesine imkan sağlanacak.

Kariyer planlamasının başlangıcı olacak
Projenin 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerinin mesleki eğitimi yakından tanımaları için bir fırsat olduğunu ifade eden KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, öğrencilerin meslek liselerinin atölye ve laboratuvarlarını kullanarak projeler yapacaklarını bu sayede mesleki eğitime bir başlangıç yapmış olacaklarını söyledi.



Kulaktan dolma bilgiler değil görerek öğrenecekler
Dört aylık süre içinde gerçekleştirilecek proje sayesinde öğrencilerin mesleki eğitimi kulaktan dolma bilgilerle değil, yerinde yaparak öğrenmelerine imkan sağlanmış olacağını belirten Porsuk “Ortaöğretim çağındaki öğrencilere, yerinde tanıtımı yapılan mesleklerle mesleki eğitime bakış açılarında farkındalık yaratılmasını hedefliyoruz. Yapacağımız yarışmayla da Kemalpaşa ilçesi ilköğretim okullarındaki öğrencilerin meslek seçimi hakkında daha somut bilgilere dayanan fikirler geliştirmeleri, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri ve meslek okullarını tanımaları, bilimsel düşünme ve ekip olarak çalışma bilincini geliştirerek proje hazırlama deneyimi edinmelerine katkıda bulunmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv