Köylerdeki su depoları için 4.8 milyon lira

  • 0
  • 1.637
Yazı Boyutu:

Köylere sağlıklı ve kesintisiz su verebilmek için su depolarını yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, son üç yılda önemli yatırımlara imza attı. Kemalpaşa, Urla, Bayındır ve İzmir’in köylerinde 143 su deposu bakım ve onarımdan geçirilirken, 4 milyon 873 bin liralık yatırım yapıldı. İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı’daki 32 su deposunu daha bakımdan ve onarımdan geçirmek için ihaleye çıktı. Köylerin içme suyu şebekesini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının su kayıplarını en aza indirmek, vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz su vermek olduğunu bildirdi.
 
Yarımada Bölgesinde 22 depo
2010 yılında Menderes, Urla ve Seferihisar’da 1 milyon 253 bin liralık yatırımla 22 su deposu bakım ve oranımdan geçirildi. Menderes’te Gümüldür (3), Özdere Çukuraltı, Ürkmez Payamlı, Ürkmez Arkonut, Ürkmez Özkent, Ürkmez Özkar, Ürkmez Doğanbey Köyiçi, Ürkmez Cumhuriyet depoları, Urla’da Zeytinalanı, Gülbahçe, Yıldıztepe (2), Çeşmealtı, Sanayi depoları, Seferihisar’da Akarca, Ulamış Köyü, Düzce, Turgut Köyü, Karakayalar ve Beyler depoları bakım ve onarımdan geçirildi.
 
İzmir’in köylerinde 26 depo
2011 yılında İzmir’in Karşıyaka, Narlıdere, Karabağlar, Buca ve Bornova köylerinde 374 bin liralık yatırımla 26 su deposu bakım ve onarımdan geçirildi. Bornova’da Çamiçi, Laka, Gökdere, Eğridere, Kavaklıdere, Sarnıç, Beşyol (2), Kayadibi, Karaçam, Yaka (5), Çiçekli köyleri, Narlıdere’de Yelki, Buca’da Tırazlı, Yıldızlar Mahallesi, Belenbaşı, Kırıklar, Kaynaklar (2), Kavacık su depoları, Karşıyaka’da Sancaklı Köyü Deposu ve Karabağlar Tırazlı Köyü Deposu yenilendi.
 
Kemalpaşa’da 9 depo
2011 yılında Kemalpaşa’da 275 bin liralık yatırımla Armutlu, Ören, Halilbeyli Köyü, Yiğitler Köyü, Bağyurdu (2), Ulucak, Sarıçalı ve Vişneli Köyü su depoları yenilendi.
 
Bayındır’da 26 depo
2012 yılında Bayındır’da 1 milyon 156 bin liralık yatırımla 26 su deposu bakım ve oranımdan geçirildi. Ahmetler Mahallesi, Merkez Depo, Merkez İstasyonaltı Deposu, Patamoz Alt Deposu, Patamoz Üst Deposu, Çırpı (2), Alankıyı, Arıkbaşı (2), Balcılar, Çamlıbel, Çiftçigediği, Çınardibi, Dernekli, Fırınlı, Havuzbaşı, Hisarlık, Karahalilli, Karaveliler, Kızılağaç, Kızılcaova, Osmanlar, Söğütören, Yakapınar ve Yeşilova köyleri depoları yenilendi.
 
Seferihisar, Urla ve Menderes’te çalışmalar tam gaz
2102 yılında Seferihisar ve Urla’da su deposu, terfi merkezi, trafo binası ve kuyunun yer aldığı 60 tesisin yenilenmesi için ihaleye çıkıldı. 1 milyon 813 bin liralık yatırımla çalışmalar devam ediyor. Balıklıova’da Adatepe, Elendağı dağıtım depoları, Urla’da Barbaros Köyü, Güvendik Dağı, İçmeler, Özbek Köyü, Urla Toplama Deposu Yağcılar Köyü dağıtım deposundaki çalışmalar tamamlandı. Bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında yer alan yapılar ise şöyle; “Seferihisar’da Akarca, Çamtepe, Gödence, Gölcük Dağıtım Deposu, Asarcık, Şakar ve Cemilbey su kuyuları ile terfi merkezi. Urla’da Balıklıova Elendağı ile Keson kuyuları, Adatepe, Elendağı, Barbaros Köyü su depoları, Barbaros Köyü Kuyusu, Çeşmealtı Terfi Merkezi, Çeşmealtı Toplama Deposu, Urla Dağıtım Deposu, Demircili Köyü Dağıtım Deposu, İçmeler Terfi Merkezi, İçmeler Toplama Deposu, İçmeler Trafo Binası, İskele Çayır Kuyusu, Çayır Trafo Binası, Yıldıztepe Dağıtım Deposu (2), Kocadere Dağıtım Deposu, Özbek Kuyusu (2), Urla Terfi Merkezi, Trafo Binası (2), Yağcılar Köyü Kuyusu, Zeytinalanı Lojmanlar, Zeytinalanı Terfi Merkezi, Zeytinalanı Toplama Deposu.
Menderes Ürkmez’de 14 Evler, Ahmetbeyli, Arıtma, Arkonut, Eski Orhanlı, Ürkmez-Gümüldür 4 Bin Tonluk Depo, Ürkmez-Gümüldür T Merkezi, Yeni Orhanlı Kaynak, Kavakdere, Maydonoz, Orhanlı Orta Mahalle, Orhanlı TMS Altı, Ortaköy, Ömür Beldesi Alt, Ömür Beldesi Üst Dağıtım Depoları, Özdere Özkent, Yeni Orhanlı dağıtım depoları. Arkonut Terfi Merkezi, Ürkmez –Gümüldür Terfi Merkezi”.
 
Torbalı’da yenilenecek depolar
Torbalı’daki Ayrancılar Ara Terfi, Ayrancılar Egekent Terfi, Ayrancılar en üst, Ayrancılar Türkmenköy, Demirciköy, Yeşilköy, Yoğurtçular, Yazıbaşı Çamlık 1, Yazıbaşı Çamlık 2, Yazıbaşı İller Bankası Depo, Yazıbaşı Kuşçuburun, Yazıbaşı Kuşçuburun Zirve, Yazıbaşı Ortadepo, Yazıbaşı Zirve, Kaplancık Köyü, Özbey Mahallesi, Merkez Gömme, Ahmetli Köyü, Subaşı Göllüce Mahallesi, Subaşı Naime Mahallesi, Sağlık Köyü, Subaşı Terfi, Yeniköy Deposu, Çamlıca Köyü, Düverlik Köyü, Karakuyu, Dağtekke, Helvacı, Karakızlar, Karaot Köyü, Korucuk köyü ve Ormanköy su depoları bakım ve onarımdan geçirilecek.
 
Neler yapılıyor?
İZSU ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında depo çatlaklarını onarıp su yalıtımını yapıyor. Sıva, boya ve badana işleri gerçekleştirilirken, çürüyen içme suyu boruları, vanalar, kapı ve pencereler de yenileniyor. Depo haznesini güneşten korumak ve suyun ısınmasını önlemek amacıyla toprak dolgu yapılıyor. Depo içindeki suyla temas eden yüzeyler fayans ile kaplanıyor. Merdivenler krom merdivenlerle değiştirilerek yenileniyor, manevra odaları sıvanarak boyanıyor ve tabanına fayans döşeniyor. Enerji temini yapılarak ihtiyacı olan depoların etrafına da koruma çiti döşeniyor. Bazı bölgelerde ise yeni depo yapılıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv