Kral ve kraliçe belli oldu

  • 0
  • 1.678
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Mandalina Şenliği, Mandalina İşleme Tesisi açılışının ardından kapalı pazaryerinde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Ünlü sanatçı Edip Akbayram’ın muhteşem şarkılarıyla renklenen şenlikte, merakla beklenen kral ve kraliçe yarışmasında, … Gizem Helvacıoğlu Mandalina Kraliçesi, Sercan Yalamaç Mandalina Kralı oldu.
 
Seferihisar Belediyesi tarafından ilçenin en önemli temel kaynaklarından mandalinanın tanıtımı, üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mandalina Şenliği bu yıl 13.kez düzenleniyor. “Üreticilerin Desteklenmesi ve Teşvik Edilmesi”, “Ürün Kalitesinin Yükseltilmesi Bilinirliğinin Arttırılması”, “Pazarlama Kabiliyetinin Güçlendirilmesi”, Seferihisar adıyla markalaşmış mandalina, ürünün yeni pazarlar bulması ve daha fazla kazanç hedefiyle gerçekleşen etkinliğe İzmir'den kalabalık bir bisikletli grup katıldı. 
KORTEJE BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Açılış töreninin ardından ilçe merkezinden şenlik alanına kadar gerçekleşen şenlik yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP İlç Başkanı Ali Engin, Türkiye Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Aleddin Gülal, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da katıldı.
KRAL VE KRALİÇE TAÇLARI DEVRALDI
Mandalina Şenliği’nin en dikkat çekici yarışmalarından olan Kral ve Kraliçe yarışmasında 10 bayan 10 erkek finalist yarıştı. Uğurhan Akdeniz Moda Organizasyon şirketi tarafından yarışmaya hazırlanan adaylar, moda tasarımıcısı Jeyan Gedik tarafından hazırlanan Teos dönemine ait kıyafetler ve abiye kıyafetlerle jürinin karşısına çıktı. Büyük bir heyecanla beklenen yarışmanın sonunda Gizem Helvacıoğlu yeni Mandalina Kraliçesi, Sercan Yalamaç yeni Mandalina Kralı oldu.
Şenlikte düzenlenen diğer yarışmalarda en iyi mandalina yetiştiricisi Gürsel Yılmazer, en iyi mandalinalı ürün Remziye Yıldırım, en iyi mandalinalı hediyelik eşya Müzeyyen Koçoğlu seçildi. En yavaş bisiklet yarışmasını ise Sinan Sarmasoğlu kazandı. Daha önce düzenlenen karikatür yarışmasını ise Selim Tanrısever kazandı. Mandalina Şenliği, binlerce kişilik koronun eşlik ettiği Edip Akbayram konseriyle tamamlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv