Küçük Kulüp Söyleşilerin Konuğu Hale Gökalpsezer

  • 0
  • 748
Küçük Kulüp Söyleşilerin Konuğu Hale Gökalpsezer
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gelenekselleşen Küçük Kulüp söyleşilerinin bu ayki konuğu TOBAV Başkanı, İzmir Sanat Akademisi Eğitim Koordinatörü ve Hayal Atölyesi Düşler Kumpanyası Eğitmeni Hale Gökalpsezer idi.

 “Çocuklarda Sanat Eğitimi” konusundaki söyleşide Hale Gökalpsezer, çocukların sanata eğilimlerini desteklemek gerektiğinin üzerinde durdu. Resim çalışmalarında yarışma yapılmasını doğru bulmadığını, çocukluk döneminde hayal kuran çocukların ileriki dönemlerde daha başarılı olduğunu belirten sanatçı, eğitmeni olduğu Hayal Atölyesi Düşler Kumpanyası adını verdiği derslerinde eğitim alan çocuklar için önceliğinin resim yapmaktan keyif almaları olduğunu belirtti.

Konuşmasında yeni açılan ve kendisinin sanat koordinatörlüğünü üstlendiği İzmir Kültür Merkezi’ne de değinen sanatçı, İKM’nin çocuk mutlu ilse toplum da mutlu olur ilkesinden yola çıkarak, çocuğun sanat ile büyümesi için resim, bale, yazarlık, tiyatro, dans, bebek yapımı, anne-bebek yogası, T’ai chi gibi farklı konularda atölyeler açtıklarını belirtti. “Her çocuğun ayrı bir masalı olmalıdır. Her çocuk özeldir.” diyen Gökalpsezer söyleşisinde ayrıca Küçük Kulüp Derneği Üyeleri’nin sorularını yanıtladı.

Söyleşi Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik’in, Hale Gözkalpsezer’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten konuşması ve sanatçıya çiçek takdim etmesi ile son buldu.


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv