Küçük Şeyler “Balenin Büyülü Dünyası”nda…

  • 0
  • 737
Küçük Şeyler “Balenin Büyülü Dünyası”nda…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri Kültür Gezileri kapsamında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde “Balenin Büyülü Dünyası”na girdiler. Bale sanatı ile tanışan öğrenciler özgün koreografiyi merakla izlediler, dünyaca tanınan klasik balelerden örnekler verilen oyun kurgusundaki gösteriyi uzun süre alkışladılar.

Bornova Küçük Şeyler Anaokulunun tüm öğrencileri her gezilerini artılarla dolduruyorlar. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde Hülya Şeren Nüfusçu’nun titiz çalışması sonrası ortaya çıkan “Balenin Büyülü Dünyası” adlı çocuk oyununu izleyen öğrenciler dağarcıklarına bale sanatının nasıl ortaya çıktığını, hangi aşamalardan geçtiğini, çocukların gözünden keyifli gelebilecek bölümlerin neler olduğunu görme fırsatı buldular. Oyunun sunuculuğunu küçük bir kız ile birlikte yapan Fırat Halavut’un sevecen sesiyle çocuklar olumlu tepkilerini dile getirmekte güçlük çekmediler. Balenin aslında, anlaşılması kolay bir sanat olduğunun farkına varan öğrenciler sanatın yaşamın içinde aldığı rolü görmenin şansını yaşadılar.

Okul Müdürü Selami Korkmaz, “Düzenlediğimiz kültür gezileri içinde yer alan sanatsal aktiviteler çocuklarımızın ufuklarını geliştirmekte aldıkları bilgilerin nasıl sanatla güzelleştiğini görmekteler. Bunu okulumuzdaki resim, seramik, müzik, modern dans gibi derslerde öğrencilerimiz ortaya çıkan düş güçlerinde görmek de bizleri mutlu ediyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv