Küçüklerden büyük final

  • 0
  • 445
Küçüklerden büyük final
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tatilini Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yaz okullarında değerlendiren minik öğrencilerin hazırladığı mezuniyet gösterisi büyük beğeni topladı.

Konak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez açtığı ücretsiz yaz okulları ilk mezunlarını verdi. İki ay süren eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrendiklerini düzenlenen mezuniyet gösterisiyle sunma fırsatı buldu. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci velililerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. İlk kez sahneye çıkan minikler rengarenk kıyafetler eşliğinde sergiledikleri dans, tiyatro ve müzik gösterileriyle izleyenlerden bol bol alkış aldı. Öğretmenleriyle birlikte sahneye çıkarak birbirinden güzel gösterilere imza atan öğrencilerin mezuniyet sevinçlerine anne babaları da ortak oldu.

SERTİFİKALAR PEKDAŞ’TAN
Gösteriler sonunda Konak Belediyesi’nin yaz okullarından mezun olan minikler sertifikalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın elinden aldı. Öğrencileri tek tek kutlayan Başkan Pekdaş, onlardan iyi birer kent gözlemcisi olmalarını istedi. Çocuklara büyüdükleri kentin tarihine, değerlerine ve kültürüne sahip çıkılmalarını nasihat eden Başkan Pekdaş, "8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Bir liman şehri olarak da pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan, dünyanın insanlarını buluşturan bir şehirde yaşıyoruz. Çok zengin bir tarihsel mirasın üzerinde duruyoruz, farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmışız; onların izleriyle biz şu an soluk alabilen, demokrasinin her zerresini hissettiğimiz bir şehirde yaşıyoruz. Çocuklarımızı birer kent gözlemcisi olarak kent tarihine, kentin kimliğine, değerlerine ruhuna sahip çıkan çocuklar olarak yetiştirelim" dedi.

BU GÖREV HEPİMİZİN
Çocukların geleceği ve aydınlık bir Türkiye için çaba gösterdiklerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Pekdaş velilere seslenerek, "Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var, bizim çocuklarımıza ihtiyacımız var. Yaşanabilecek aydınlık bir Türkiye için çocuklarımızı her türlü beceriyle donattığımız gibi onları kendine güvenen aktif iletişime açık iyi bireyler iyi yurttaşlar olarak yetiştirme sorumluluğu hepimize ait. Hep birlikte yapabileceklerimizi gerçekleştirmek üzere biz hazırız, sizlerin de hazır olduğunuzu biliyoruz" diye konuştu. Pekdaş, tören sonunda öğrenciler tarafından yapılan resim ve heykellerin yer aldığı sergiyi de gezdi.

300 ÖĞRENCİ FAYDALANDI
Konak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez açtığı yaz okullarından 7-14 yaş aralığında 300 öğrenci faydalandı. Belediyeye ait Güzelyalı, Dr. Selahattin Akçiçek ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezleri’nde açılan yaz okullarında eğitimler 1 Temmuz’da başladı. Hiçbir ücretin alınmadığı yaz okullarında öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli hale dönüştürmeleri için müzikten spora, resimden kişisel gelişime kadar pek çok farklı branşta eğitim verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv