Kukla + Müzik= Muhteşem bir gece

  • 0
  • 1.483
Kukla + Müzik=  Muhteşem bir gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

10’ncu  İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve 34’ncü Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri ortak programı içerisinde kukla ve müzik bir araya geldi, İsmet İnönü Sanat Merkezi’ni dolduran İzmirlilere muhteşem bir gece yaşattı.

Ünlü İspanyol besteci Isaac Albeniz’in eseri olan ve dünya piyano repertuarının en zor eserlerinden biri olarak kabul edien İberya ilk kez dünyaca ünlü bir Türk piyanist; İzmirli Burçin Büke tarafından seslendirildi.  

Avusturyalı Karin Schafer Figuren Theater’ın kuklalar, video ve gölge ile oluşturduğu, İzmirli ünlü piyanist Burçin Büke’nin usta yorumuyla birleştiği büyülü gösteri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tuncağ  başta çok sayıdı davetli tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.  
Gösteri sonunda basın mensuplarıyla buluşan Burçin Büke, İzmirli bir müzisyen olarak böyle bir eserin Türkiye’deki ilk gösterimini İzmir’de, üstelik çok değerli bir festivalde, İzmir Kukla Günleri’nde yapmanın kendisi için gurur verici olduğunu söylerken,  İzmir’e yeniden geldikleri için çok heyecanlı olduklarını ifade eden Karin Schafer ise  canlı müziği hareketli resimlere dönüştüren görsel bir şölende buluşmanın büyük keyif olduğunu belirtti.
 

Schafer; “Bu performans daha önce İspanyol Castilla Y Leon Senfoni Orkestrası’nın çaldığı orkestra uyarlaması ile sahnelendi. Ancak bu sefer İzmir’de orijinal eserin prömiyerini yaptık. Sonuçtan inanılmaz mutlu oldum. Burçin Büke müthiş bir müzisyen” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv