Kültürpark Projesi'ne meclis üyelerinden destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürüttüğü "Yeni Kültürpark Projesi"ne CHP'li meclis üyeleri de destek verdi. 

  • 0
  • 679
Kültürpark Projesi'ne meclis üyelerinden destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürüttüğü "Yeni Kültürpark Projesi"ne CHP'li meclis üyeleri de destek verdi.  Meclis toplantısı öncesi İzmir  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan önderliğinde belediye önünde bir araya gelen meclis üyeleri "Kültürpark hepimizin diyor, bu projeyi desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna saygılarımızla açıklıyoruz" dedi.  

Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan daha sonra Kültürpark Projesi'ne sahip çıkan  ve  21 belediye başkanı tarafından hazırlanan bildiriyi okudu. Bildiride, "90'lı yıllarda yüzde 26 oranında olan yeşil alan,  2000'li yıllarda yüzde 43'e çıkmışken bu projeyle de yüzde 56'ya çıkarılmıştır. Bina yoğunluğunun ise 90'lı yıllarda yüzde 26 iken yüzde 14'e, proje önerisi ile   yüzde 7'ye düştüğü açıkça görülmektedir. Bu proje tüm İzmir'in, hepimizin olan Kültürpark'ı geliştirecek, kentin merkezinde bir kentsel peyzaj alanı yaratacaktır" görüşlerine yer verildi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv