Kumanlıoğlu Tıpta Uzmanlık Kurulu’nda

  • 0
  • 950
Kumanlıoğlu Tıpta Uzmanlık Kurulu’nda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi rektör adayı ve Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Tıpta Uzmanlık Kurulu’na (TUK) seçildi.

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi yapacak eğitim kurumlarına eğitim yetkisi verilmesi, eğitim yetkisinin kaldırılmasına ilişkin tekliflerin değerlendirilmesi, uzmanlık dallarının rotasyonlarının belirlenmesi, yabancı ülkelerde uzmanlık eğitimi alanların bilimsel değerlendirilmesini yapacak fakültelerin ve eğitim hastanelerinin belirlenmesi, tıpta uzmanlık eğitimi ve uzman insan gücü ile ilgili görüşlerin verilmesi gibi konularında yetkili olan Tıpta Uzmanlık Kurulu Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapıyor.

EGE’DE BİR İLK
Tıpta Uzmanlık Kurulu’na üye seçilmesiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Kumanlıoğlu, “Bir Ege Üniversitesi mensubu olarak böyle önemli bir kurula üye olarak seçilmekten büyük mutluluk duydum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ilk defa bir öğretim üyesi bu göreve seçildi. Beni bu göreve layik gören Yüksek Öğretim Kurulu’na teşekkür ederim. Tıp alanındaki birikimimi Tıpta Uzmanlık Kurulu bünyesinde kullanarak ülkemizdeki tıpta uzmanlık eğitiminin daha nitelikli hale gelmesi için tüm gücümle çalışacağım” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv