Kumbh Mela’ projesi, ilk kez İzmirli fotoğrafçıların beğenisine sunuldu.

  • 0
  • 721
Kumbh Mela’ projesi,  ilk kez İzmirli fotoğrafçıların beğenisine sunuldu.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyaca ünlü İspanyol fotoğraf ustası Gabriel Brau, ‘ Kumbh Mela’ projesini,  ilk kez İzmirli fotoğrafçıların beğenisine sundu.   ARKAS ve İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliğiyle İzmir’e gelen Gabriel Brau, Fransız Kültür Merkezinde İzmirli fotoğrafseverlerle buluştu.  Hindistan’da çektiği ‘ Kumbh Mela’ projesiniilk kez İzmirlilere sunan Brau, ‘Kumbh Mela, Hindistan’da 12 yılda bir düzenlenen hac geleneği. Ülkenin dört bir yanından gelen 50 milyon Hintli, Ganj nehrinde inanç banyosu yaparak hacı oluyor. Aslında Hintli olmayanın o yolda olması yasak ama ben  içlerine girerek bu geleneksel festivale  nasıl hazırlandıklarını fotoğrafladım.’ dedi.

 

 ‘Geleceğe bir miras olarak İzmir’ projesindeki Avrupalı fotoğraf sanatçıları arasında yer alan Brau, beş gündür İzmir’in eski evlerini, yaşam alanlarını fotoğraflıyor. Brau, projenin kapsamını duyduğunda çok heyecanlandığını, yaşadığı şehir Barcelona ile İzmir’in çok ortak yanı olduğunu belirtti.  

 

Brau, İzmir’in, bir çok kültürün merkezi olduğunu ve bu kültür harmanını fotoğraflarla anlatabilmeyi umduğunu dile getirdi.  

 

Brau, sosyal ağların fotoğraf üzerindeki etkisini dedeğerlendirdi. ‘Fotoğrafınız ne kadar çok beğeniliyor, like alıyorsa o kadar iyidir algısı oluştu. Oysa fotoğraf, günümüzdeki estetik anlayışından ayrı olarak düşünülmeli. Ciddi bir fotoğrafçı, projesinde fotoğrafın kendi dili olduğunu unutmamalı. Fotoğraf aracılığıyla konuşmalı. Sosyal ağlardaki algı bir moda, bu modanın dışında düşünmeli.’ 

 

Gabriel Brau'nun İzmir fotoğrafları 2015 yılında Arkas Galeri'de sergilenecek.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv