Kurtuluş Şenliğinde Defile ve Konser Bir Arada

  • 0
  • 1.067
Yazı Boyutu:

Karaburun kurtuluşgünü, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Yarımada defilesi ve Ala-Turka Band konseriylerenklendi.

 

Karaburun'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümükutlamaları kapsamında, Ala-Turka Band grubu Cumhuriyet meydanında bir konser verdi.Konser öncesinde de İzmir Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri, Yarımadadefilesiyle sahnedeydi. Enstitü tarafından hazırlanan ve Karaburun Yarımadasınıngeçmişten günümüze törensel kıyafetlerini ele alan defile, büyük beğenitopladı.   

Defile sonrası Enstitü Müdürü Hatice Çakır Topkaya'yateşekkür ederek çiçek veren Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa,"İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün, kültürümüzün korunması amacıyla yaptığıbu çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Enstitü'nün Karaburun Yarımadasıözelinde yapmış olduğu uzun soluklu bu örnek çalışmaya Karaburun halkı adınateşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yasa, defileyi hazırlayan Enstitü hocaları veöğrencileriyle birlikte toplu fotoğraf da çektirdi. Defile sonrasında Ala-Turka Band grubu sahne aldı. TürMüziğinden geniş bir repertuvarı seslendiren gruba, izleyiciler de zaman zamaneşlik etti.  Konser bitiminde BaşkanYasa, grup üyelerine tek tek teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv