‘LEZİZ ZEYTİNYAĞI’ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

  • 0
  • 718
‘LEZİZ ZEYTİNYAĞI’ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün en etkin sivil toplum kuruluşlarından Zeytindostu Derneği öncülüğünde Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleştirilen “Leziz Zeytinyağı” etkinliği ilgi gördü.

Zeytindostu Derneği, Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi ve Ege'de Atölye Girişimi’nin katkılarıyla 20 Ocak’ta gerçekleştirilen etkinlikte, akademisyenler,  zeytinyağı üreticileri ve zeytinyağı meraklılarından oluşan katılımcılara “İyi zeytinyağı”nın ayırt edici özellikleri anlatıldı.

Etkinlik kapsamında Zeytindostu Derneği Tadım Paneli Başkanı Dilşen Oktay tarafından katılımcılara çeşitli zeytinyağı numuneleri tattırılarak, zeytinyağının duyusal özelliklerine dair bilgi verildi.  Farklı bölgelerin zeytinyağlarının tadımının da yapıldığı Leziz Zeytinyağı etkinliğinde, zeytinyağı tadımı sırasında kusurlu ve kusursuz yağ örnekleri de tattırıldı. Öte yandan katılımcıların, Zeytindostu Derneği’nin her yıl düzenlediği Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda ödül alan zeytinyağı markalarına ilgi gösterdiği görüldü.
Ege'de Atölye Girişimi’nin Başkanı Zeynep Delen’in ise zeytinyağı kültürü ile farklı bilimsel disiplinleri nasıl harmanladıklarından bahsettiği program, zeytinyağı tadım uzmanları Richard Blatchly ve Patricia O'Hara’nın, sırasıyla; zeytinyağının kimyası ve içeriği ile insanlara nasıl sağlık kazandırdığına dair güncel bilgiler sunmasıyla son buldu.

ZEYTİNYAĞINI HERKESE ANLATACAĞIZ

Düzenlenen tadım etkinlikleri hakkında konuşan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı da, gerçekleştirilen eğitimlerle zeytinyağının özel bir yağ olduğu algısını tüketicilere benimsetmeyi amaçladıklarını söyledi.  ‘İyi zeytinyağının' özelliklerinin anlaşılmasının önemi üzerinde durduklarını belirten Tatlı, zeytinyağı tadım eğitimlerinin süreceğini vurguladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv