Liderlik damarlarınızda var

  • 0
  • 815
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Ege Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen "Toplum Liderleri Geliyor Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi" seminerlerinin açılış töreni Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.
        
Açılış törenine "Toplum Liderleri Geliyor" Komite Başkanı Prof.Dr.Jülide Kesken, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman Doğan, Uluslararası Rotary 2440.Bölge Federasyonu Başkanı Güneş Ertaş ,Eğitim Fakültesi Öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Prof.Dr.Kesken; "Liderlik ve ufuk geliştirme toplantılarının, Rotary'nin gençlik hizmetleri kapsamında değerlendirilen önemli bir etkinliği olduğunu ve özellikle bu iki başlığın altının dikkatle çizilmesi gerektiğini hatırlatıyorum.Bunlardan biri liderlik diğeri de ufuk geliştirme.Amaç; olabildiğince ileriye bakabilecek kapasitede insanları yaratmaktır.Yaklaşık bir ayı kapsayan bu programda,zaten içinizde var olan,damarlarınızda akan liderlik özelliğini bir kez daha farklı açılardan her birinizin keşfetmesi için program var.Bu programla gençlikde var olan merak ve arzunun kamçılanmasını amaçlıyoruz" dedi.
 
Prof.Dr.Süleyman Doğan ise; "Seminerlerde fakültemizin bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi,fen bilgisi ve okul öncesi öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, resim-iş, sınıf, sosyal bilgiler, Türkçe öğretmenliği lisans programından başarılı öğrencilerimiz arasından seçilen 45 öğretmen ve psikolojik danışman adayı 4 hafta boyunca çeşitli sanatsal etkinliklerin yanı sıra özellikle girişimcilik,inovasyon,çatışma-çözme konularında eğitim alacaklardır" diyerek seminerlerin amacını anlattı.
 
Prof.Dr.Doğan'dan sonra Güneş Ertaş, Rotary kulübünün çalışmalarından ve seminerin içeriğinden bahsetti.
Açılış konuşmalarından sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ergün Aybars "Atatürk ve Liderlik" başlıklı bir konferans verdi.
Konuşmasında liderlik ve özelliklerini tanımlayan Prof.Dr.Aybars;"Ben liderliği iki ana gruba ayırırım.Güvenirsiniz peşinden gidersiniz duvara toslarsınız.Güvenirsiniz peşinden gidersiniz aydınlığa çıkarsınız.Almanya Hitler'e güvendi büyük bir felaketle karşılaştı.İtalya Mussolini'ye güvendi büyük bir sorunla karşılaştı.Bizler ise 20.yy tarih akışını değiştiren bir insanın yarattığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu da Atatürk sayesinde olmuştur." dedi.
Tören sonunda Rotary Kulübü tarafından Prof.Dr.Aybars'a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.(İZMİR(Ege Ajans/ Samet Çınar/ Yeşim Tekin/ Büşra İnalcık/ Seçil Serdar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv