Liseli Oscarları

  • 0
  • 769
Liseli Oscarları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi öğrencileri, GedizMetraj Liselerarası Film Yarışması düzenledi, gençler büyük ilgi gösterdi. Ünlü oyuncu Gülşah Fırıncıoğlu’nun da yer aldığı jüri, en iyileri seçmekte zorlandı, büyük ödüle Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi uzandı.

Gediz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Gediz Prodüksiyon ve Organizasyon Takımı (GPOT), geleceğin sinemacılarını teşvik etmek amacıyla kolları sıvadı. GedizMetraj Liselerarası Film Yarışması gerçekleştirildi. İzmir’deki liselerde eğitim gören gençler büyük ilgi gösterdi, içlerinden en iyiler zorlu süreci geride bırakarak finale kalmayı başardı. Final değerlendirmesini ise oyuncular Gülşah Fırıncıoğlu ve Sefa Şenel ile yönetmen Ferhat E. Arslan’ın yer aldığı jüri yaptı.

Büyük coşkunun ve heyecanın yaşandığı GedizMetraj’da en iyi kısa film ödülünü Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi kazandı. Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi hem en iyi senaryo hem de sosyal medya ödüllerinin sahibi oldu, Şirinyer Anadolu Lisesi de en iyi kurgu ödülüne layık görüldü. En iyi kadın oyuncu dalında ekip olarak Yamanlar Malhun Hatun Koleji öğrencileri, en iyi erkek oyuncu dalında da Buca Ege Yıldız Temel Lisesi öğrencisi Berk Ataş ödüllendirildi.

Gurur yaşattılar
Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, geleceğin sinemacılarını kutladı. Prof. Dr. Güneş, “Liselilerin Oscar ödüllerini veriyor olmak bizim için farklı bir gurur kaynağı oldu, birbirinden başarılı filmlere imza atan gençlerimizi alkışlıyoruz. Yeteneği destekleyen böyle bir yarışma düzenledikleri için de öğrenci topluluğumuz GPOT’a teşekkür ediyoruz. GedizMetraj’ın geleneksel hale getirilmesini diliyoruz ve yürekten destekliyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv