LİYAKAT’ın girişimcileri engelleri ortadan kaldıracak

  • 0
  • 735
Yazı Boyutu:

LİYAKAT’ın EgeÜniversitesi işbirliğinde düzenlediği Girişim Kampüsü’nün finalistleriödüllerini aldı. Şampiyon proje engelli vatandaşlara yönelik “beyindalgalarıyla kontrol edilebilen tekerlekli sandalye”  büyük ilgi gördü.

LİYAKAT ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Girişim Kampusü beklenin üzerindeilgi gördü. 200 projenin başvurduğu Girişim Kampusü’nün şampiyon girişimcileri törenleödüllerini aldı. Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen törene LİYAKAT YönetimKurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi DekanıProf.Dr. Jülide Kesken, İş-Kur Bölge Müdürü Kadri Kabak, KOSGEB  Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı,eğitmenler, mentorler ve sponsorlar katıldı. 

GİRİŞİMCİLİĞİN GÜCÜ GİZLİ VE GÜÇLÜ ORDU
Törende konuşan LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi,Girişim Kampusü projesi ile gençlerin ve kadınların kendi ayakları üzerindedurmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Hayata geçirdikleri tüm projelerin geleceğe yönelik inşa edilensürdürülebilir projeler olduğuna dikkat çeken Eskinazi, “Girişimci adaylarımızyeni başlangıçlara adım atacaklar. Bıraktığınız iz, değiştirdiğiniz hayatlarladaha iyi bir geleceğin temellerini atacak. Girişimcilik dünyaya bakıp sadeceengelleri değil fırsatları da görmektir. Bulunduğunuz ülkeye ve şehre refahgetirmektir. Girişimcilikten sakın vazgeçmeyin, kesinlikle pes etmeyin, her şeyinanmakla başlar. İnanan insanların arkasında gizli ve güçlü ordular vardır”dedi.
Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Jülide Kesken de akademikdünya olarak kendilerinin kapıyı araladığını belirterek  girişimci gençlere çok çalışmalarını tavsiyeetti, 
 
GİRİŞİMCİ ŞAMPİYONLAR

2. Girişim Kampusu’nun şampiyonu, engellilerin hayatınıkolaylaştıracak ‘Akıllı Engelli Aracı’ projesi ile Lütfi Mutlu oldu. DokuzEylül Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Doktora Öğrencisi Lütfi Mutlu,engellilere yönelik beyin dalgasıyla kontrol edebilecekleri tekerlekli sandalyeprojesiyle 5 bin lira desteğe layık görüldü. TÜBİTAK desteğine de sahip olanprojeye göre ellerini ve ayaklarını kullanamayan kişiler, beyin dalgası sensörüile önlerindeki ekrandaki harita üzeriden hedefi belirleyebilecek, böylecekimseye bağlı kalmadan tekerlekli sandalye yön verebilecek.   İkinciliği bina yalıtımına yönelik

“Sıvacı”projesi ile Caner Bağlan aldı. Bağlan’a 3 bin lira ödül verildi. Üçüncülüğü de‘Engelli çocuğu olan kadınlara eğitim desteği öngören “See You in İzmir” projesiile Cevval Ulman kazandı. Ulman, 2 bin liralık ödüle layık görüldü.

 
 
YILIN GİRİŞİMCİSİ;  “ORTAKLIKYAPIN”

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst&Youngtarafından geçtiğimiz Şubat ayında dünyanın en prestijli iş ödüllerinden “YılınGirişimcisi” ödülüne layık görülen Bay Döner Yönetim Kurulu Başkanı LeventYılmaz da Girişimci Kampusü’nde genç girişimcilerle  tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, geldikleridurumun kendilerini İstanbul’a gitmeye zorladığını ancak İzmir aşkından dolayıtaşınmadıklarını söyledi. Bin 300 kişiye istihdam sağladıklarını belirtenYılmaz, gençlere sermaye ihtiyacını “ortaklık yaparak” karşılamaları önerisindebulundu. Yılmaz, “Ben yolun başında doğru bir işbirliği yapmış olsaydım, 10yılda aldığım yolu 1 yılda alabilirdim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv