maceranın sizi götürdüğü her yerde yanınızda

  • 0
  • 1.243
maceranın sizi götürdüğü her yerde yanınızda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sony, sadece 63 gramlık ağırlığı ile mevcut modellerin 2/3büyüklüğünde olan gelmiş geçmiş en küçük Action Cam Mini’yi görücüye çıkardı.[1] ZEISS Tessar® lens, Exmor R™ CMOS sensörve Gelişmiş SteadyShot® görüntü sabitleme ile muhteşem görüntü kalitesisağlayan Action Cam Mini, boyundan büyük işler başarıyor.

Sony’nin gelmiş geçmiş en küçük Action Cam’iHDR-AZ1VR, heyecan verici görüntü ve ses kalitesini, sizi bir sonrakimaceranıza taşımaya hazır ince bir full HD video kamera içinde sunuyor.

İster seyahat ediyor olun, ister dağda yürüyüşe çıkmış,ister bisikletinizi sürüyor, isterse de sadece geziniyor olun, yeni Action CamMini, gittiğiniz her yerde muhteşem bakış açısı görüntüleri yakalıyor. Sadece63 gram[2] ağırlığında olan HDR-AZ1, diğer ActionCam’lerin 2/3’ü büyüklüğünde. Küçücük kasasının içinde, Gelişmiş SteadyShot™gibi önde gelen Sony teknolojilerinin birçoğunu içeren cihaz, göz kamaştırıcıFull HD görüntüler, billur gibi stereo ses ve Sony Action Cam’i ünlendirenharika özelliklerini sunuyor. XAVC S formatında 50mbps’lik yüksek bit oranındakayıt yapabilme yeteneği ve 170 derecelik geniş açı lensi ile, HDR-AZ1 boyundançok büyük işler başarıyor.

Action Cam Mini’nin sert, IPX4 muadili sıçrama korumalıtasarımı, şiddetli yağmur veya çamurlu çukurlara aldırış etmiyor. Şayet macerazevkiniz daha ekstrem ise, video kamera ile birlikte verilen su geçirmez kılıfda kameranızı kazara gerçekleşen çarpma ve düşürmelere, kuma, çakıllara ve 5metreye kadar derinlikte suya batırılmaya[3] karşı da koruyor.

Action Cam Mini HDR-AZ1VR paketinde, yeni RM-LVR2V Live-ViewUzaktan Kumanda da sunuluyor[4]. Bileğe takılan bu kullanışlı kumandacihazı ekranı ile sadece çekimlerinizi görüntülemenize imkân vermekle kalmıyoraynı zamanda kamera, başınıza veya gidona takılıyken ayarları kontrol edipdeğiştirmenize, görüntüleri oynatabilmenize ve silmenize de izin veriyor. Şayetdramatik bir görüş açısı videosu arıyorsanız, uzaktan kumanda size en doluefekti sunabilmek için 5’e kadar kamerayı kontrol edebiliyor. Ayrıca, artık sizhareket halindeyken kameraya transfer edilebilen GPS verilerini de kaydediyor.Hareket halindeyken uzaktan kumandaya kaydedebilme özelliği, Sony’nin AZ1’dehedeflediği küçük boyutlara ulaşmasını mümkün kılıyor.

Eve döndüğünüzde, yeni Action Cam Movie Creatoryazılımı, sezgisel kullanımı ile kolaylıkla nefes kesici videolarhazırlayabilmenize imkân veriyor. Videolarınıza ekstra derinlik katmak için hızve mesafenin görüntü üzerine yerleştirilmesi gibi geniş yelpazeye yayılmışdüzenleme fonksiyonlarından yararlanabiliyorsunuz. Çıktığınız bisiklet gezisiveya yarı maratondaki her dönüşü yeniden takip etmenin harika bir yolunu eldeederken, saniyede 120 karelik yüksek kare hızlı kayıt yapabilme özelliği ile deharika ve net yavaş çekim videolar kaydedebiliyorsunuz.

Kameranın arkadan aydınlatmalı Exmor R™ CMOS sensörü, uzunbir günün sonunda ışığın azaldığı ortamlarda yaptığınız çekimlerde bilemuhteşem canlılıkta, detaylı görüntüler için premium ZEISS lens ve Sony’ningüçlü BIONZ X™ işlemcisi ile bir araya geliyor. Gelişmiş SteadyShot®[5], ister yürüyor ister motosikletkullanırken hızlı titreşimler yaşıyor olun, istikrarlı görüntüler elde ediyor.

HDR-AZ1VR, USTREAM™[6] gibi bir gerçek zamanlı veri iletimsitesi üzerinden maceralarınızın videosunu canlı olarak dünyaya aktarabiliyor.Arkadaşlarınızı aksiyonun başlamak üzere olduğundan haberdar etmek için, onlaraSNS üzerinden mesaj gönderebiliyor, izleyici sayısını görebiliyor ve gerçekzamanlı veri iletim videosunu bir bellek kartına kaydedebiliyorsunuz.

Genişletilmiş aksesuaryelpazesi, siz dışarıdayken Action Cam Mini’yi kullanmak için hiç olmadığıkadar çok seçenek sunuyor. VCT-BPM1 Sırt Çantası Montaj Kiti, kamerayı güvenlibir şekilde sırt çantasının kayışına bağlıyor. BLT-CHM1 mandallı Kafa Montaj Kitiise, kamerayı mükemmel bakış açısı çekim çözümü için şapkanıza sağlam birşekilde sabitlemenizi sağlıyor. SPK-AZ1 Su Geçirmez Kılıf, su sıçramalarındanendişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelirken NP-BY1 Şarj Edilebilir PilPaketi ise şarjınızın bitmesi endişesini ortadan kaldırıyor. ACC-TRDCY AksesuarKiti bir pil ile USB şarj cihazını bir araya getirirken, ister bisikletçi olun,ister snowboard meraklısı, isterse de sadece heyecan peşinde koşan biri, yaşamtarzınıza uyacak tüm ekstra aksesuarları içeren özel olarak tasarlanmış dörtAction Cam Mini kitinden istediğinizi temin edebiliyorsunuz.

Action Cam Mini kullanılarak çekilen örnek videoları izlemekiçin, aynı zamanda ürün güncellemeleri ve ürün videoları gibi yararlı bilgileride bulacağınız http://www.sony.net/actioncamadresindeki resmi Action Cam sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sony’nin yeni ürünü HDR-AZ1 Action Cam Mini için önsiparişlerinizi Kasım 2014 tarihinden itibaren www.sony.com.tr sitesinden verebilirsiniz

HDR-AZ1VR Teknik Özellikler

Görüntü sensörü

11,9 megapiksellik (efektif, yaklaşık) 1/2.3-tip arkadanaydınlatmalı Exmor R™ CMOS sensör

Görüntü işlemcisi

BIONZ X™

Video formatları

XAVC S:?

1920x1080 60p/50p (50Mbps)

1920x1080 30p/25p (50Mbps)

1920x1080 24p (50Mbps)

MP4:?

PS:? 1920x1080 60p/50p (28Mbps)

HQ:? 1920x1080 30p/25p (16Mbps)

STD:?1280x72030p/25p (6Mbps)

SSLOW:?1280x720120p/100p (6Mbps)

VGA:? 640x480 30p/25p (3Mbps)

HS120 (HS100):?1280x720120p/100p (28Mbps)

Lens tipi

ZEISS Tessar® F2.8

Görüş açısı

SteadyShot® KAPALI: yaklaşık 170°

SteadyShot® AÇIK: yaklaşık 120°

Görüntü sabitleme

SteadyShot®

Ses

Stereo mikrofon

GPS

Var[7]

Terminalsler

Çoklu/Mikro USB Terminali (Mikro USB uyumlu cihazlarıdestekler)

Wi-Fi/NFC

Var (Tek dokunuş uzaktan kumanda)

Boyutlar

GxYxD 24,2 x 36,0 x 74,0 mm (yaklaşık)

Media card uyumluluğu

MP4: Micro SD/SDHC/SDXC Bellek Kartı (Sınıf 4 veya üzeri),Memory Stick Micro™ (Mark 2)

XAVC S: Micro SDXC Bellek Kartı (Sınıf 10)

Ağırlık

Yaklaşık 63g (birlikte verilen pil ile)

RM-LVR2 (HDR-AZ1VR ile birlikte verilir) Teknik Özellikler

Ana özellikle

GPS, Wi-Fi, su altında 3 metreye kadar su geçirmez

Ağırlık

Yaklaşık 98gr (kayış ile)

Boyutlar (GxYxD)

72,3mm x50,2mm x20,8mm (yaklaşık)

Terminaller

Multi/Micro USB Terminal (Mikro USB uyumlu cihazlarıdestekler)

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Arşiv