Mahmut Ağaç’a 2015 yılı "Erkek Giyim Ödülü"

  • 0
  • 770
Mahmut Ağaç’a 2015 yılı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2013 yılında düzenlenen, EİB 8. Moda Tasarım Yarışması’nda üçüncü olarak Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle halen Istituto Marangoni - Milano’da mastır eğitimini sürdüren genç tasarımcı Mahmut Ağaç, İtalyan moda dünyasının lider firması olan Ermenegildo Zegna ve başarılı tasarımcılar yetiştiren Istituto Marangoni ortaklığıyla 5. Kez gerçekleştirilen “Fashion Design Menswear” mastır projesi sonucunda En iyi Erkek Giyim Ödülü’nü kazandı.

Bu akademik yıl içerisinde gerçekleştirilen “Fashion Design Menswear” organizasyonu, yenilikçi projelerin ortaya çıkartılmasında projenin eğitimsel önemini teyit etmiş bulundu. Mahmut Ağaç, aralarında Ermenegildo Zegna firmasından Benedetta Zegna (Yetenek Yönetimi Müdürü), Stefano Miglio (Moda Koordinatörü ve Satış Müdürü), Michele Lupi (Panorama Dergisi Müdürü), ve Andrea Tenerani (Icon firması Sanat Yöneticisi) gibi uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından, bütün çalışmalar değerlendirildikten sonra bu ödüle layık görüldü.

Ermenegildo Zegna Firması Yetenek Yönetim Müdürü Benedetta Zegna, lüks erkek giyiminde uzman bir marka olan Ermenegildo Zegna firmasının, geleneklere saygılı, detaylara önem veren,  sürekli yeni fikirler arayışında ve yeniliklere açık bir firma olduğunu,  bu nedenle gençlerle çalışmayı prensip edinmiş bir firma olduklarını ifade etti.

Zegna, “Bu yıl da, beşinci kez gerçekleşen projelerinin sonuna ulaşan öğrenciler, sanat müdürlerimiz rehberliğinde yetenek, yaratıcılık ve tutkularını gösterdi. Bu yılın kazananı Mahmut Ağaç, sektördeki mükemmel bilgisinin yanı sıra, Zegna markasının farklı kimliklerine uyum sağlayabildi. Bunun yanı sıra yetenekli, deneyimli ve kendine özgü bir stil sahibi olduğunu da gösterdi. Detaylara özen gösterme, teknik bilgi, tutku ve yenilikçi bakış açısını birleştirme olanağı sağlayabileceğini ifade etti. Mahmut Ağaç ile Milano Erkek Moda haftası sırasında gerçekleşecek defilenin arka planında Ermenegildo Zegna takımına katılacak ve destek verecek” şeklinde konuştu.

Sertbaş: “EİB Moda Tasarım Yarışmaları meyvelerini veriyor”
Ege Bölgesi’nde istihdam ve ihracatta lokomotif konumundaki hazırgiyim sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla 10 yıl önce start alan EİB Moda Tasarım Yarışması’nın yüzlerce tasarımcı ile sektör arasında köprü olduğunu anlatan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, EİB Moda Tasarım Yarışması’nın moda dünyasına kazandırdığı genç tasarımcıların uluslararası başarılarından gurur duyduklarını dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığı’nın yarışmalarda dereceye giren tasarımcılara yurtdışı eğitim olanağı sunmasının uluslararası başarıları getirdiğini ifade eden Sertbaş, “EİB 4. Moda Tasarım Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazanan Emre Erdemoğlu uluslararası birçok ödüle ve başarıya imza attı. Bu başarılara şimdi de Mahmut Ağaç yeni bir halka ekledi. Önümüzdeki yıllarda bu tasarımcılarımıza yeni isimlerin eklenmesini umuyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv