Makedonya’dan EGE-KOOP’a açık davet

  • 0
  • 1.029
Yazı Boyutu:

16 Nisan’da Büyükelçi  Goran Taskovski’nin özel davetlisi olarak Makedonya’ya gidecek olan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ziyaret öncesinde 2. Uluslararası Tepecik  Kültür  ve Turizm Buluşması  etkinlikleri  için Aydın’a gelen Makedon gazetecilerle söyleşti.  Makedonya ziyaretinde oldukça yoğun bir programın beklediği Aslan,  Pirlepe ve Kocali Belediye Başkanları ile görüşecek, yine Kocali Ticaret Odası Başkan ve üyeleri ile de bir araya gelecek. Aslan’ın ziyaretinin önemli bir bölümünü de ülkenin ikinci büyük kenti Manastır oluşturacak. Atatürk’ün öğrenim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’nin bulunduğu bölgede incelemeler yapacak olan Aslan, ulu önderin baba ocağı ile içerisinde yeraldığı mahallenin de yeniden düzenlenmiş haline tanıklık edecek.
 
Makedonya Cumhuriyeti  Ankara  Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedonya milletvekilleri Lijana Zaturovska, Mihaylo Dzolonga, Kosana Mazneva, Silvana Boneva, Vasko Micevski, Negotino Belediye Başkanı Pane Trajkov,  İzmir  Ticaret Ataşesi Alev Sülejman, merhum Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut, Çiğli eski Belediye Meclis Üyesi İslam Çiçekdağ ve ülkenin önde gelen 16 gazetecisi, EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile Aydın’da bir araya geldi. Konuk gazetecilere yönelik düzenlenen basın toplantısında vatandaşlarına EGE-KOOP ve Hüseyin Aslan’ı anlatan Makedonya Ankara Büyükelçisi Taskovski, “ EGE-KOOP gibi güçlü bir kuruluşu ülkemizde görmek istiyoruz.” dedi.
 
TASKOVSKİ:  AMACIMIZ EGE-KOOP İLE ÇALIŞMAK
Makedonya’da yatırım yapmayı düşünen işadamlarına her türlü kolaylığı gösterdiklerini vurgulayan Taskovski, “ Ancak bu konuda çok titiz davranıyoruz.  Her yatırımcıya bu kolaylıkları göstermiyoruz. Adeta kılı kırk yarıyoruz.  EGE-KOOP gibi sektöründe öncü, güven dolu ve güçlü kuruluşlarla çalışmak istiyoruz. Özellikle yakın dostluğundan memnuniyet duyduğum Sayın Hüseyin Aslan’ın ülkemizde de projeler üretmesini canı gönülden istiyoruz. Bunu da bu dostluğumuz sayesinde elde edeceğimize inanıyoruz.” dedi.
 
ASLAN’I SORU YAĞMURUNA TUTTULAR!
Makedon gazetecilerin adeta soru yağmuruna tuttuğu EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan da,  bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri anlattı, Türkiye’ye Açılım kararı ile EGE-KOOP’un gözünü çok daha büyük hedeflere diktiğini söyledi. Makedonya ile Türkiye arasında tarihsel bağların son derece güçlü olduğunu kaydeden Aslan, gazetecilerin “ Makedonya’da proje üretecekmisiniz?” sorusuna da, “ EGE-KOOP Türkiye dışında da konut üretebilme gücü ve vizyonuna sahip bir kuruluş. Şartlar uygun olduğu taktirde bunu mutlaka değerlendiririz. “ sözleriyle yanıt verdi.
 
BÜYÜKELÇİ’NİN DAVETLİSİ OLARAK 16 NİSAN’DA MAKEDONYA’DA
Öte yandan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Büyükelçi Goran Taskovski’nin davetlisi olarak 16 Nisan tarihinde Makedonya’ya giderek bir dizi temaslarda bulunacak. Aslan, temasları sırasında Pirlepe ve Kocali Belediye Başkanları ile görüşecek, yine Kocali Ticaret Odası Başkan ve üyeleri ile de bir araya gelecek. Aslan’ın ziyaretinin önemli bir bölümünü de ülkenin ikinci büyük kenti Manastır oluşturacak. Bitola olarak da adlandırılan kentte Atatürk’ün öğrenim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’nin bulunduğu bölgede incelemeler yapacak olan Aslan, ulu önderin baba ocağı ile içerisinde yeraldığı mahallenin de yeniden düzenlenmiş haline de tanıklık edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv