Mart 2014’te ya esenliğe çıkacak ya da karanlığa mahkum olacağız

  • 0
  • 832
Yazı Boyutu:

 İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkan aday adayı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Mart 2014 yerelseçimlerinde ortak aklın ve ben değil biz merkezli anlayışın hakim olmasıgerektiğini belirterek, “ Seçimsonuçları ülkemiz açısından ya demokrasimizi tehdit ve tehlikelerden sakınarakesenliğe çıkaracak ya da karanlığa gidecek yolun bordür taşlarını döşeyecektir.İzmir açısından da ya kentsel yaşamı kolaylaştıracak, İzmir’i dünya kentleriyleyarışabilecek, rekabet gücü yüksek ‘küresel kent’ haline getirecek  ya da kabuğuna sıkışmış bugünkü konumundabırakacak” dedi.  

Ege-Koop’un MuratKarayalçın, Burhan Özfatura ve Metin Feyzioğlu gibi hukuk ve siyasetin öndegelenisimlerini biraraya getirdiği ‘Serbest Kürsü’ adlı bir programda konuşanAslan, “ Yerel yöneticilerin kafasındave dosyasında projeleri, gönlünde insan sevgisi bulunmalı, yol göstericisi ise ortakakıl, hizmet anlayışı da ‘ben merkezli’ değil ‘biz merkezli’ olmalı” dedi.

“ODAĞINDAİNSAN OLMALI…”
Yerel seçimlerin vatandaşıngünlük yaşamını doğrudan ilgilendiren, kent hayatının 24 saatini kapsayan çokönemli sonuçlar doğurabilecek özellikte olduğunu kaydeden Aslan, “ 2014 yerel seçim sonuçları, içtiğimizsudan soluduğumuz havaya, alışveriş yaptığımız çarşı-pazardan kent içi ulaşıma,yaşamımızın 24 saatini, her alanını kapsayacak yeni bir sürecin de başlangıcıolacaktır. Bunun anlamı, odağına insanı oturtan ve kadını, çocuğu, genci,yaşlıyı, yoksulu, güçsüzü, engelliyi koruyan, etnik, dinsel ve kültürelfarklılıkları eksiklik değil, tam tersine zenginlik kabul eden sosyalbelediyecilik anlayışı ve uygulamalarıdır. Bu noktadan hareketle, son kitabımolan “Dost Kapısı Belediye ve Kentsel Dayanışma”da insan sevgisini, hizmeti,paylaşmayı yasalar çerçevesinde kurallara bağlayarak, gerekçelere ve yöntemlereyer verdim” dedi. 

 FEYZİOĞLU:ÖZGÜRLÜKLER VE İNSAN HAKLARI BİRLEŞTİRMELİ…
Saygı duruşu ve İstiklalMarşı’nın yanı sıra ‘Andımız’ın da okunduğu etkinlikte konuşan Türkiye BarolarBirliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da, ülkenin gidişatına dair düşüncelerini paylaşarak, “Bu kötü günleriaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. İzmir’de sanatçılarla birarayagelerek gelecek on yılın adımlarını attıklarını vurgulayan Feyzioğlu, “ Sorunları yaşayanları ortak paydadatopladığımız anda hem mücadele gücümüz hem stratejimiz ortaya çıkar. Her şeyinbaşı stratejik planlamadır. Ayrıca sürekli kendine demokrat tavırdanvazgeçmektir. Sürekli benim gibi düşünene söz hakkı veririm demektenvazgeçmektir. Özgürlükler ve insan hakları temelinde kucaklaşmaktır. Asgarimüştereklerde anlaştığımızda, baktığımız pencereleri genişlettiğimizdemanzaramız zenginleşir.  Merkeze enönemli değer olarak insanı koymalıyız” ifadelerini kullandı.

KARAYALÇIN:ASLAN’IN ADAYLIĞINI ÖNEMSİYORUM…
Eski BaşbakanYardımcılarından CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Gazi Mustafa KemalAtatürkün önderliğinde verilen mücadelenin temelinde yerelliğin bulunduğunudile getirdi. Karayalçın, “ Bu savaşilktir, özgündür. Geriye dönüp 90 yıl öncesini bugünün anlayışıyladeğerlendiremezsiniz” dedi. Aslan’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığınıda değerlendiren Karayalçın, “ İzmir’ebüyük eserler kazandırmış ve bunu da kooperatifçilik anlayışı ile sağlamışolan, değerli arkadaşım Aslan’a çıktığı bu yolda da başarılar diliyorum ve bunuçok önemsiyorum” dedi.

ÖZFATURA:ASLAN’I DESTEKLİYORUM ÇÜNK܅
İki ayrı dönem İzmirBüyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Ege-Koop Onursal Genel Başkanı Dr. BurhanÖzfatura ise, yerel yönetimlerde finans konusunu ele aldı, özellikle Aslan’averdiği desteğin de sebeplerini açıkladı. Özfatura şunları söyledi: “ Bir belediye başkanı her şeyi bilmez amabilenleri, işin ehil kişilerini bulur, iyi bir ekiple hareket eder. Ortak aklıönemser, ekip çalışmasını ön planda tutar. 1984’den bu yana tanıdığım çalışmaarkadaşım Hüseyin Aslan’ı da bu özellikleri nedeniyle destekliyorum.”

Programda 10 Kasımdolayısıyla Atatürk konulu kısa filmlere de yer verilen programda ünlü sanatçı,CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ege-Koop Ankara Temsilcisi Faruk Demir de, ‘SarıSaçlım Mavi Gözlüm’ türküsünü seslendirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv