Mavi Bayraklar Pamucak’ta dalgalanacak

  • 0
  • 562
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediye Başkanı Dr. DahiZeynel Bakıcı kendisini tebrik etmek amacıyla ziyarete gelen Mavi Bayrak İlSorumlusu Doğan Karataş ve  İl SorumlusuYardımcısı Yetkin Karagünoğlu ile görüşerek Pamucak sahilinin 2015 yazsezonunda mavi bayrak alması için işbirliği yapma konusunda anlaştı.

Pamucaksahiline durum değerlendirmesine gelen ve Başkan Bakıcı’yı ziyaret eden MaviBayrak İl Sorumlusu Doğan Karataş ve İl sorumlusu Yardımcısı YetkinKaragünoğlu, Selçuk ilçesi sınırları içerisinde hizmet veren AQua Park, Sürmelive  Richmand Ephesus otellerinin  2014 yaz sezonu itibari ile mavi bayrakdalgalandırmaya hak kazandığını belirtti.

KonuşmasındaSelçuk’un potansiyelinin bu konuda çok yüksek olduğunu İl SağlıkMüdürlüğü’nün  6 noktadan numune aldığınıbunlardan 3 tanesinin AQUA Park, Sürmeli ve  Richmand Ephesus otellerinin sahillerinin bu yıl için mavi bayrakkazandığını diğer noktalardan ise    Panonos ve Pamucak plajının 2015 yazsezonunda mavi bayrak alması için çalışmaları olduğunu dile getirerek “Selçuk Belediyesiile iş birliği içerisinde  Pamucak halkplajına mavi bayrak kazandırmak istediklerini, bunun içinde Başkan Bakıcı’danyerel mavi bayrak sorumlusu olacak Çevre Mühendisi görevlendirmesi konusundaistekte bulundu.

En uzunsahile sahip bir ilçenin belediye başkanı olarak Selçuk Belediyesi’nin  ve ilçe halkının bu çalışma sayesinde enyüksek düzeyde fayda sağlamasını arzu ettiğini dile getiren Başkan Bakıcı  “Mavi bayrak bizim kıyılarımızın en iyişekilde korunduğunu ve yüzülebilir hale geldiğini gösteren bir simgedir.Dolayısıyla bizleri iyiye yöneltecek her türlü katkıyı ve talebideğerlendireceğiz. Bu konuda sizlerle ortak hareket edeceğiz.  Pamucak plajı olarak ifade edilen Derelitesislerinin bulunduğu alanın, Antik Kanalın bağlandığı alanın ve Panonosolarak belirtilen alanın mavi bayrak alma noktasına getirilmesi ile ilgiliçalışmaları da bugünden itibaren başlatıyoruz. Belediye olarak Pamucak sahilinin hak ettiği yere gelme konusunda kendiprojelerimiz var. Selçuk ve civar bölge halkı Pamucak sahilinden en yüksekverimi almalıdır. Netice olarak önümüzdeki dönemlerde Pamucak sahili cıvılcıvıl olacak ve Selçuk denizle var olacak. Yerel mavi bayrak sorumlusu için bizbu konuda seçim yapacağız. Birlikte yaptığımız çalışma ile Pamucak sahilini hakettiği seviyeye yükselteceğiz” dedi.

 İlk olarak Küçük Menderes Temizlenmeli
Pamucaksahilinin özellikle Panonos bölgesinin kirlenmesine neden olan Küçük Mendereskirliliğine de değinen Başkan Bakıcı “ Bu proje ile birlikte mutlaka KüçükMenderes’in kirliliğinin de bir an önce bertaraf edilmesi gerekiyor.  Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ,İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne , çevre belediyelere ve özel işletmelere büyükbir görev düşüyor. Hep birlikte Küçük Menderesin kirliliği ile ilgiliçalışmalara da bir an önce yöneleceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv