“Mavi Gözlü Dev” Buca’da anıldı

Türk edebiyatının “Mavi Gözlü Dev”i Nazım Hikmet, 119’uncu doğum yılında şiir ve şarkılarla Buca’da anıldı.

  • 0
  • 662
“Mavi Gözlü Dev” Buca’da anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk edebiyatının “Mavi Gözlü Dev”i Nazım Hikmet, 119’uncu doğum yılında şiir ve şarkılarla Buca’da anıldı. Sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan etkinlikte, usta şairin kaleminden dökülen dizeler, bir kez daha sevenleri ile buluştu.
Pandemi sürecinde kültür ve sanat etkinlikleriyle hemşehrileri evlerinde yalnız bırakmayan Buca Belediyesi, Türk edebiyatının unutulmaz ismi ve dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ı 119’uncu doğum gününde unutmadı.

Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM), koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirilen etkinlik, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın ve Buca Belediyesi’nin Facebook hesapları üzerinden canlı yayınlandı. Evlerinde büyük ustayı şiir ve şarkılarıyla anan Bucalı hemşehriler ise yayına yoğun ilgi gösterdi.

MEMLEKET DEVRİM VE AŞK ŞİİRLERİ EVLERDE YANKILANDI
Nazım Hikmet’in hayatından kesitlerin sunulduğu etkinlikte, usta şairin memleket, devrim, hasret ve aşk şiirleri Vedat Araz’ın yorumlayışıyla sevenlerle buluştu.  Şair Araz’a Murat Mengirkaon bağlamasıyla, Kurtuluş Doğru ise gitar ve vokalde eşlik etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv