Mavi Körfez’e kardeş geldi: “Mavi Ege”

  • 0
  • 805
Mavi  Körfez’e kardeş geldi: “Mavi Ege”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl önce hizmete aldığı “Mavi Körfez”  arabalı vapurunun ardından filoya yeni katılan “Mavi Ege” arabalı vapuru körfezdeki seferlerine başladı. İlk sefer Başkan Aziz  Kocaoğlu ve İzmirliler ile gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş’nin kiralama yöntemi ile geçtiğimiz yıl hizmete aldığı ‘Mavi Körfez’ araba vapurunun ardından, İzmirliler yeni bir arabalı vapura daha kavuştu. Yapımı Gelibolu Tersanesi’nde gerçekleştirilen “Mavi Ege” arabalı vapuru, Bostanlı-Üçkuyular arasındaki ilk seferini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve İzmirlilerin katılımı ile gerçekleştirdi.

Vapura ilk binen Hüseyin Bilgin, Sema Bilgin, Veli Kaya ve Meryem Kaya'yı çiçek ve plaketle karşılayan Başkan Aziz Kocaoğlu, yeni arabalı vapur müjdesini bizzat verdi. İlk yolcular mutluluk yaşarken Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiler. Daha sonra vapurun yolcu bölümüne geçen Başkan Kocaoğlu burada İzmirliler ile sohbet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin siparişini verdiği 3 yeni arabalı vapurdan ilkinin önümüzdeki Eylül ayında kente geleceğini de müjdeleyen Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:  "Bizim arabalı vapurlarımız da yolcu gemilerimiz de çok eskiydi. Bu nedenle filomuzu yenileyip sayıyı artırmak için 15 yolcu gemisi ve üç tane arabalı vapur için ihale gerçekleştirip yapımlarına başlamıştık. Onların yapımı devam ediyor. Bu arada boşluk yaratmamak için Bostanlı-Üçkuyular arasında yaptığımız arabalı vapur seferlerimizin aksamaması için önce Mavi Körfez’i kiralayıp devreye almıştık. Bugün de Mavi Ege’yi eşini, kardeş gemiyi kiraladık ve işletmeye aldık. 52 araç ve 350 yolcu kapasiteli gemimiz körfezimizde görev yapacak. İhale ile aldığımız üç araba vapurunun ilki Eylül ayı içerisinde, ikincisi altı ay içerisinde bir 6 ay sonra da üçüncüsü gelecek. Yani 2016 yılının sonuna kadar körfeze üç tane arabalı vapurumuz gelmiş olacak. Diğer yeni yolcu gemilerimizde de, ufak tefek problemler vardı, onlar da gideriliyor. Onlar da 2017 yılı içerisinde tamamlanacak. Her üç ayda bir yenisi geliyor. Böylece deniz ulaşımındaki gemilerimizi A’dan Z’ye yenilemiş oluyoruz. Arabalı vapur ve yolcu gemileri çok uzun ömürlü. Uzunca bir süre en az 30-40 sene İzmir büyükşehir Belediyesi körfezde toplu taşıma yapacak olan tüm gemi filosunu yenilemiş oluyor. Bunun mutluluğunu hep birlikte önümüzdeki süreçte yaşayacağız”.

Çevreci, hızlı ve tasarruflu
“Mavi Ege” arabalı vapuru 52 metre boyunda 13 metre eninde. 52 araç kapasiteli, 12 knot sürat yapabiliyor Manevra kabiliyeti yüksek. İskelelere yanaşmalarda ve iskelelerden ayrılmada kolaylıkla manevra üstünlüğü sağlayabiliyor. Yeni nesil bir gemi olması nedeniyle yakıt harcamaları da oldukça tasarruflu. Diğer vapurlara oranla yüzde 30 daha az yakıt tüketiyor. Yapımında yolcular için konfor ön planda tutuldu. Engelli yolcuların vapuru en rahat şekilde kullanması için gerekli uygulamalar yapıldı. Mavi Ege, aynı zamanda çevreci bir gemi ve denize hiçbir şekilde atık bırakmıyor.Vapurun tüm atıkları tanklarda toplanıyor. Daha süratli olan yeni araba vapurları sayesinde önümüzdeki günlerde yeni düzenlemeler yapılarak sefer sıklığı artırılacak.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv