Mehmet Turgut, “30”u imzaladı

  • 0
  • 1.562
Yazı Boyutu:

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, 30 yaşına kadar çektiği “Seçilmiş” 40 fotoğraf ve onlarının öykülerini anlatan ilk fotoğraf kitabı “30”u İzmirli fotoğraf tutkunlarına imzaladı. 
 
Alsancak D&R’da düzenlenen imza gününde Doğan kitap’tan yayınlanan “30”u imzalayan Mehmet Turgut, kitabında ulusal ve uluslararası alanda ödüller alan, yurtdışında defalarca sergilenen fotoğraflardan oluşan bir seçki olduğunu söyledi. Turgut, “Kitapta dergi, reklam ve albüm fotoğraflarından farklı bir yere koyduğum, 30 yaşına kadar çektiklerimden 40 fotoğrafı hikayeleriyle koymaktaki amacım, Mehmet Turgut evrenine yapılan görsel ve sözel bir yolculuğa rehber olmasıydı” dedi.
Mehmet Turgut, D&R’daki imza ve söyleşinin ardından İFOD’da düzenlenen ve İFOD kursiyerleriyle  söyleşiye katıldı.     

Mehmet Turgut, çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi açtı, karma sergilerde yer aldı.  Avusturya Super Circuit “EMOTIONS - HUMAN RELATIONS”  dalında Altın Madalya,  Fotoğraf Dergisi Ulusal Fotoğraf Yarışması İkincilik Ödülü, Photographic Society of America PSA-Goldmedal / MP - Altın Madalya, Avusturya Super Circuit “COLOUR PRINTS GENERAL” dalında Bronz Madalya, Avusturya Super Circuit “PORTRAIT” dalında Altın Madalya, Balcan Photography Contest “Mask and Faces” dalında Gümüş Madalya ve Onur Ödülü, Vizon Show “Kadın ve Renk” Fotoğraf Yarışması Birincilik Ödülü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Fotoğraf Yarışması Birincilik Ödülü, Boyner “Sevgi” Konulu Fotoğraf Yarışması Üçüncülük ve  Mansiyon Ödülü, Sanat Kurumu 2008-2009 Yılın Fotoğraf Sanatçısı Ödülü, Paris PX3 2010 “Beauty” dalında İkincilik Ödülü, Paris PX3 2010 “Fine Art” dalında İkincilik Ödülü bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv