MEKSİKA’DA PROJE FUARINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİLER.

  • 0
  • 624
MEKSİKA’DA PROJE FUARINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİLER.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

30 Mayıs - 3 Haziran 2016 tarihlerinde Meksika’nın Mazatlan şehrinde düzenlenen ESİ-Amlat proje fuarında İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Oğul Yazıcıoğlu ve Ege Atay “Molecules In The Focus Of Next Generatıon Bıology: Short And Longnon-Codıng Rnas (Ncrnas)” (YENİ NESİL BİYOLOJİNİN ODAĞINDAKİ MOLEKÜLLER: KISA VE UZUN KODLAMAYAN RNA’LAR (ncRNA’s)) adlı projeleriyle ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

ESİ-AMLAT Nedir?
Proje yapan gençleri bir araya getirerek paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacı ile gerçekleştirilen ve yarışma niteliği olmayan Milset organizasyonları bilim fuarıdır.  Bu sene Mazatlan’da gerçekleştirilen, dünyanın dört bir yanından gelen genç bilimcilerin buluştuğu etkinlikte öğrenciler,  bilimsel projelerini anlatmalarının yanında kültürel ve sosyal anlamda paylaşımlarda bulundu.

Türk Katılımcılar DOESEF’te Seçildiler.
Geçtiğimiz yıl Milset yönetim kuruluna seçilen İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir ile etkinliğe katılan öğrenciler National Geographic başta olmak üzere çeşitli dergilerden muhabirlerle röportaj yaptı. Ayrıca Meksikalı astronot Jose Hernandez ile tanışma fırsatı elde etti.

DOESEF’ten jürilerin değerlendirmesi sonucu Esi Amlat Proje Fuarı’na seçilen Işıklar Askeri Lisesi Öğrencileri Murat Çelik ve İrfan Akarsu da İFK’lı Oğul Yazıcıoğlu ve Ege Atay ile birlikte ülkemizi ve DOESEF’i temsil etti. Proje fuarı sonunda Milset yönetim kurulu üyesi ve DOESEF Organizasyon Komitesi başkanı Ümit Karademir plaketle onurlandırılırken, öğrenciler de katılım belgesi ve madalya aldı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv