Meles operasyonu

  • 0
  • 567
Meles operasyonu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, MelesDeresi’nde kokuya neden olan balçık ve çamuru tamamen kaldırarak dere tabanınıbetonlama çalışmalarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerindenizledi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikleyaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde kokuyaratmaması için Meles Deresi'nin tabanında düzenleme ve iyileştirme çalışmasıyapmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, kent içinönem taşıyan çalışmaları yerinde inceleyerek İZSU yetkililerinden bilgi aldı.

Sümerbank Köprüsü'nden Körfez girişine kadar olan 20 binmetrekarelik bölümde çalışmalarına başlayan İZSU, bu sayede koku yaratan balçıkve çamur oluşumunun önüne geçmiş olacak. Çamur pompalarıyla çamuru hızlasusuzlaştıran ekipler, daha sonra çamur ve balçık birikimini özel amfibikaraçlarla tabandan alarak dere zeminine kireç, anrojman taşı ve mıcırdan oluşanstabil malzemeler seriyor. Çalışmaların ardından stabil malzemelerin üzerinebeton dökülecek ve dere yüzeyinin tamamen iyileştirilmesi sağlanmış olacak.Dere tabanına çökertme havuzları yapılarak büyük bir titizlikle adım adımgerçekleştirilen çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması ve MelesDeresi'ndeki iyileştirmenin kalıcı olarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 

2400 kamyon malzeme çıktı
İZSU ekipleri, özellikle Haziran ayında gerçekleşen yoğunyağışlar sonrasında Meles ve Arap derelerinde yoğun temizlik çalışmalarıgerçekleştirdi. 2 milyon liralık yatırımla bu yıl hizmete giren yüzer-gezergemi diye tabir edilen amfibik dere temizlik aracı ve 3 adet çamur pompasıçalışmalara hız verdi. 17 Haziran - 27 Haziran tarihleri arasında geçen 10günlük süre içinde 200 kamyon seferine denk gelen 3 bin ton malzeme Meles veArap Dereleri'nden temizlendi.

İZSU yetkilileri, son 35 yılda metrekareye düşen yağışortalamasının 10 - 15 kgolduğunu, ancak bu yılın sadece 11 Haziran’ındaİzmir merkezde metrekareye 48 kgyağış düştüğünü bildirdi. Yağışlarnedeniyle malzemelerin derelerde birikmeye neden olduğunu ifade edenyetkililer, gerçekleştirdikleri çalışmayla derelerin tamamen temizlendiğinisöyledi. Yetkililer, Mayıs ayından bu yana geçen iki aylık süreçte ise Meles veArap derelerinden 2400 kamyon seferine denk gelen toplam 36 bin ton malzemeçıkarıldığını ifade etti.

İZSU yetkilileri, yürütülen çalışmaların kalıcı olması içinvatandaşlardan derelere malzeme atılmaması ve korunması konusunda destek deistedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

Arşiv