Meles ve Arap’dan 5 bin 500 ton malzeme çıkarıldı

  • 0
  • 988
Yazı Boyutu:

Meles ve Arapderelerinde temizlik çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, suyundenize akışını engelleyerek koku yapan 5 bin 500 ton malzeme çıkardı. İZSU,Manda Deresi’nde de temizlik çalışmalarına başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün her yılolduğu gibi bu yıl da Meles ve Arap derelerinde başlattığı geniş kapsamlıtemizlik çalışmaları sürüyor. Yaz temizliği kapsamında Meles ve Arapderelerinin denize çıkış ağızlarında biriken hem istenmeyen kokulara hem dedere içlerindeki suyun denize çıkışına engel olan malzemeler alınmaya başlandı.  3vardiya halinde aralıksız devam eden temizlik çalışmaları kapsamında öncelikledere tabanında biriken organik ve inorganik malzemeler uzun bomluekskavatörle temizleniyor. Haziran’ın ikinci haftasında başlayan çalışmalardabugüne kadar 5 bin 500 ton malzeme çıkarıldı. İZSU Genel Müdürlüğü, MandaDeresi’nde de temizlik çalışmalarına başladı.

Temizlik yaz boyuncasürecek
Temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri,şunları söyledi; “Yağışsız zamanlarda Meles ve Arap derelerindeki durgunbirikintilerde özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırısıcaklarda kokuya neden oluyor. Atılan malzemeler ve yağışların da etkisiyleiçerisi katı atık dolan derelerimizde her yaz olduğu gibi bu yıl da ciddi birtemizlik çalışması başlattık. Böylece bir yıl içinde biriken atıklarınyağışlarla birlikte Körfez’e akma riskini önlüyoruz ve dereleri koku kaynağıolmaktan çıkartıyoruz. Temizlik çalışmaları sırasında kokuyu en az düzeyeindirmek için çamur pompaları kullanarak ve kimyasal madde dozlaması yaparakçamuru hızla susuzlaştırıp taşıyacağız. Dere temizlik çalışmalarımız yazboyunca sürecek. Yıl içinde de derelerimizi sürekli temizleyerek Körfez’ikorumaya devam ediyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv