Meles’e “tarihi” dokunuş

  • 0
  • 540
Meles’e “tarihi” dokunuş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZSU Genel Müdürlüğü, kıyısında Homeros’un yaşadığı Melesderesinde dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi içinbalçık zemini betonladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç ayönce bataklık olan Meles’de yürüyüş yaptı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kent tarihindeönemli bir yeri olan ve ünlü ozan Homeros’un kıyısında yaşadığı Melesderesindeki iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Özellikle yaz aylarında artansıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için 350metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki derenin 13 binmetrekarelik alanında (iki futbol sahası)  balçık zemin betonlakaplandı. Dere tabanının bir bölümü de kil ve istifli taşla dolgu yapılarakbetonlandı. Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadükaltlarına kadar olan bölümde gerçekleştirilen çalışmalar 3 ay sürdü.

 

Binlerce kamyon malzeme çıktı

İZSU Genel Müdürlüğü’nün kendi ekipleriyle gece-gündüzsürdürdüğü çalışmada 1.2 milyon liralık harcama yapıldı. Çalışmalar sırasında 5bin 713  kamyon malzeme taşındı. İyileştirme çalışmalarınıntamamlanmasının ardından Meles Deresi’ne gelen Başkan Kocaoğlu, kısa bir süreönce çamur ve balçık olan alanda İZSU Genel Müdürü bürokratlarıyla yürüyüşyaptı.  Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile Körfez’e çıkış noktasıarasında durgun birikintilerde, özellikle organik ve inorganik içeriklimalzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU GenelMüdürlüğü yetkilileri, “Meles’in bu bölümünün zemini bataklık olduğu için işmakinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerinitemizleyebiliyorduk. Şimdi zemin beton olduğu için araçlarımız dere içinerahatlıkla girecek ve temizlik çalışmalarını koku oluşmadan kısa süredetamamlayacağız. Bu çalışma bize büyük hız kazandıracak” diye konuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv