Merhamet Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluştu…

  • 0
  • 532
Merhamet Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluştu…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye’nin çeşitli illerinden 51 sanatçının 69 eseriyle katıldığı ‘’İnsanlığın Sanatı Merhamet’’ isimli fotoğraf sergisi 25.12.2014 tarihinde saat 18.00’de T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.
 
İlk sanatsal aktivite olarak ‘’İnsanlığın Sanatı Merhamet’’ isimli karma resim sergisi Türkiye’nin çeşitli illerinden 67 sanatçının eserleriyle katıldığı etkinlik 06.01.2014 tarihinde Kültürpark Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde düzenlenirken bu yıl fotoğraf sergisi olarak karşımıza çıkıyor.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Pirim ve sanatçılar ile çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılış konuşmalarında merhametsizleşen dünyaya vurgu yapılırken, merhamet olmayan yerde utanma duygusunun kaybolacağı,  insanları kötülük yapmaktan alıkoyacak sebeplerin kalmayacağı, içlerindeki sese ve merhamet duygusuna kulak verilmesi gerektiği temennileri paylaşıldı. İnsanı insan yapan tüm değerlerin merhametten geçtiğini, annelik, babalık, sağlık, vatan ve gelecek gibi birçok kavramın temelinde merhametin yatmakta olduğunu ve hepimizin birer rol model olması gerektiği dile getirildi.
10 Ocak 2015’e kadar T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde açık kalacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv