Mevlana’da bilime yolculuk başladı

  • 0
  • 592
Mevlana’da bilime yolculuk başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova BelediyesiMevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, yeni dönem eğitimleri başladı. BornovaBelediye Başkanı Olgun Atila, öğrencilerin eğitimine destek kapsamında okuldışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını söyledi

 

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, 2014yılı “Popüler Bilim Kulüpleri Güz Eğitimi” başladı. Hafta içi ve hafta sonuolmak üzere iki farklı grupta gerçekleşen eğitimlerde; astronomi, fizik, kimya,biyoloji, bilim tarihi ve felsefesi, fosil bilim, yenilenebilir enerji vematematik etkinliklerini içeren atölye ve laboratuar çalışmaları ile belgeselgösterimleri yer alıyor.12-14 yaş grubuna yönelik düzenlenen eğitimden 250öğrenci yararlanacak. Beş haftalık programlar hafta içi Salı-Perşembe veyaÇarşamba-Cuma günleri, on haftalık programlar ise Cumartesi günlerigerçekleşiyor.

 

“Düşünen, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmek içineğitime büyük önem veriyoruz” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki eğitimlerle öğrencilerin okul dışızamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini de amaçladıklarını söyledi.

 

Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nineğitim, öğretim ve eğlence amaçlı etkinliklerinden; “2014 Bahar Dönemi PopülerBilim Kulübü” etkinlikleri 30 Mayıs’ta tamamlanmıştı. Ardından yaz dönemieğitim etkinlikleri kapsamında ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik başlayan “Yaz Bilim Kampları” ve  Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda  “MinderiniAl Gel” sloganıyla ilk kez düzenlenen “Yaz Bilim Sohbetleri ve TeleskoplarlaGökyüzü Gösterimi” yoğun ilgi görmüştü.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Arşiv