Mezuniyet ayaklarını yerden kesti

  • 0
  • 745
Yazı Boyutu:

Haziran ayında İzmirÜniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olan EsraKocatüfenk, Pegasus Havayolları’nda kariyer basamaklarını tırmanmaya başladı.  

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacınınkarşılanmasında önemli rol oynayan Meslek Yüksekokulları, mezunlarınınistihdama katılması ile sektördeki yerlerini daha da sağlamlaştırıyor. İzmirÜniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden Haziranayında mezun olan Esra Kocatüfenk, üniversite eğitimi sırasında yaptığı stajlarve okurken edindiği çalışma deneyimiyle Pegasus Havayolları’nda kariyerbasamaklarını tırmanmaya başladı. Kocatüfenk, öncelikli hedefinin eğitimini lisansve yüksek lisans düzeyine taşımak olduğunu dile getirdi. 

İ
zmirÜniversitesi’ndeki eğitimi sırasında KıbrısCratos Premium Hotel & Casino’da staj yapma şansı yakaladığını belirtenKocatüfenk, “Yabancı dilimi geliştirmem ve insan ilişkilerimi güçlendirmem içinyaptığım stajların çok faydası oldu. Meslek Yüksekokulu olmamız nedeni ileuygulama üzerine olan eğitimlerin özellikle yararını gördüm. Bu sayede de ilkiş deneyimimi Mövenpick Otel’de yaşadım” dedi. Bugün pek çok akranınınhayallerini gerçekleştirebiliyor olmasını aldığı üniversite eğitimine bağlayanKocatüfenk, “Öncelikli hedefim İzmir Üniversitesi’nde aldığım ön lisanseğitimini önce lisans, sonra da yüksek lisans seviyesine çıkarmak” diyekonuştu. Özel sektörde iş deneyimi bulunan akademisyenlerden eğitim almanın daönemli bir artı olduğu vurgulayan Kocatüfenk, İzmir Üniversitesi’ni ziyaretindeTurizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerine yaşadığı deneyimleri aktardı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv