MEZUNİYETE BİR ADIM İZMİR EKONOMİ’DEN

  • 0
  • 1.129
MEZUNİYETE BİR ADIM İZMİR EKONOMİ’DEN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mezuniyete hazırlanan lise son sınıf öğrencileri hayallerindeki mezuniyet kıyafetlerine kavuşuyor. Üniversite adayı olan gençler, liseye veda töreni için özendikleri kıyafetlerini tasarlayarak ödüllerin sahibi oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından İzmir’de eğitim gören lise öğrencilerine yönelik yapılan “3. Liseler Arası Moda Tasarımı Yarışması”nda hayaller sergilenecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Hayalindeki Mezuniyet Kıyafetini Tasarla” başlıklı moda tasarım yarışmasına başvuralar başladı. Son başvuru tarihinin 03 Mayıs 2016 olduğu yarışmada, birinciye 3, danışman öğretmenine 1, ikinciye 2, üçüncüye de 1 Cumhuriyet Altını ödülü ve sertifikalar verilecek. Ödül töreni 11 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, orta öğretim öğrencilerinin moda ve tekstil tasarımı eğitimine yönelik ilgilerini belirlemek istediklerini söyledi. Öğrencilerin liseye veda ederken mutlu bir anıyla uğurlanmalarını amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. Adanır, “Öğrencilerimiz özgün tasarımlarla yarışmaya katılıyor. Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız etkinlikte öğrencilerimizin yaratıcılıkları karşısında seçim yapmakta zorlanıyoruz. Onları günümüzün tasarım anlayışına uygun, özgün fikir ve çalışmalarını teşvik etmek istiyoruz” dedi.

‘Erkek öğrencileri de bekliyoruz’
Moda ve tekstil tasarımı eğitimine olan ilginin her geçen gün arttığını, bu alanda öğrencileri desteklemeyi hedeflediklerini aktaran Prof. Dr. Adanır, öğrencilerin meslek seçimlerinde bu tür organizasyonların onlara yol gösterici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Adanır, kız öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya erkek öğrencilerin de katılmasını beklediklerini ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv