Mimarlık Haftası’na Pandemi” sergisi

İzmir Mimarlık Merkezi, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında Mimar-Ressam Nuran Tanrıverdi'nin ‘Pandemi’ adlı Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapmaya başladı. Ulusal ve Uluslararası çok sayıda kişisel sergi açan, karma sergide yer alan Tanrıverdi’nin sergisi 2 Kasım’a kadar gezilebilecek.

  • 0
  • 1.695
Mimarlık Haftası’na  Pandemi” sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Mimarlık Merkezi, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında Mimar-Ressam Nuran Tanrıverdi'nin  ‘Pandemi’ adlı Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapmaya başladı. Ulusal ve Uluslararası çok sayıda kişisel  sergi açan, karma sergide yer alan Tanrıverdi’nin sergisi 2 Kasım’a kadar gezilebilecek.

 
”1978 Ege Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olmasının ardından Almanya’da iki ayrı mimarlık bürosunda çalıştıktan sonra resme yönelen ve Ünlü Ressam-Mimar Nafi Çil ile çalıştığı dönemde onun çalışmalarından çok etkilenen Tanrıverdi, onun gibi mimar ressam olmak isteğine olumlu bakancı çalışmalarına hız verdi. Resim çalışmalarını uzun süre Stuttgart ve İzmir’de devam eden Nuran Tanrıverdi, “varoluş nedenim resim yapmak, günümün çoğunu atölyemde resim yaparak geçiriyorum. Suskun bir sergi olacağını düşündüğün için adını ‘Pandemi’ koydum. Pandemi dönemi yaptığım eserler ile önceki sergilerimden olan resimler var. Su ve kadını resimlerimde çok kullanıyorum. Kadınların bir melek olduğunu ve yaşadıkları sorunların üzerinden güçleriyle kalkabileceklerine çok inanıyorum. Onları resmetmeyi çok seviyorum” diye konuştu. 
Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlker Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri sergiyi beğeniyle  gezdi.
 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv