Minik atletler 34.kez start aldı

Karşıyaka Rotary Kulübü'nün bu yıl 34.sünü düzenlediği Torunlar Atletizm Yarışması coşkuyla başladı.

  • 0
  • 647
Minik atletler 34.kez start aldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Rotary Kulübü'nün bu yıl 34.sünü düzenlediği Torunlar Atletizm Yarışması coşkuyla başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl 2 bin 500 sporcu katılıyor.

Karşıyaka Rotary Kulübü'nün 34 yıl önce başlattığı Torunlar Atletizm yarışması bu yıl 3-10 Nisan tarihleri arasında Seha Aksoy Atletizm Pisti'nde düzenleniyor. 1985 yılında dedelerin torunlarını yarıştırdığı mütevazı bir yarışma olarak başlayan proje bugün dünyanın en uzun soluklu organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor.İlk yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapılan ve bir dönem uluslararası bir boyut kazanan yarışma son yıllarda İzmir ve çevresindeki okullardan binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor. Eylül ayından itibaren okullarda seçmelerinin başlamasıyla yaşları 6 ile 13 arasında değişen sporcuların 30, 40, 50, 60, 75, 100, 800 ve bin metre yarışları ile yüksek atlama, uzun atlama, cirit atma, gülle atma ve fırlatma topu dallarında yarıştığı Karşıyaka Rotary Kulübü Torunlar Atletizm Yarışması her yıl nisan ayında yapılıyor.

Karşıyaka Belediye Bandosu'nun eşliğinde okulların kortej yürüyüşü ile şenlik havasında başlayan yarışmanın açılışında konuşan Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Levent Yılmaz, "Çocukların sosyal medya ortamından uzaklaşarak enerjilerini bu yöne kaydırmalarını çok önemsiyoruz. Sporu erken yaştan itibaren bir yaşam biçimi haline getirip yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyoruz.Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, tüm paydaşlarımıza, destek veren Pınar Süt ile Sırma Su'ya çok teşekkür ediyor, yarışmaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
10 Nisan'da finali gerçekleşecek olan yarışmanın finalinde Karşıyaka Rotary Kulübü tarafından yarışmaya katılan 300 sporcuya madalya verilirken, 8 dalda dereceye giren öğrencilere yarım altın ve okulu en çok sporcu çıkaran 3 öğretmen de çeyrek altın ile ödüllendirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 20 başarılı öğrenciye de eşofman takımı hediye edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv