Minik Bilge’den Çocuklar için eğlenceli ve öğretici oyunlar!

  • 0
  • 1.669
Minik Bilge’den  Çocuklar için eğlenceli ve öğretici oyunlar!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bilişimde fark yaratma, hayallerini hayata geçirme tutkusu Fatih ve Cihangir Korkmaz kardeşleri kendi şirketlerini kurmaya yönlendirdi. İkili; Kosgeb desteği ile 2013 Ocak ayında LacivertBilişim Teknoloji Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketini kurarak, İzmir’in simge yiyeceklerinden “Boyoz”u kendilerinemarka seçti. 
 
 
2014 başı itibariyle hizmet vermeye başladıkları mobil uygulamalarında öncelikleri ise Mobil Belediye, Mobil Otel, Mobil Hastane/Doktor/ Klinik Uygulaması, Mobil Restoran uygulamalarıyla bir dizi projeye imza atan Korkmaz Kardeşler, bu kez çocukları düşündü ve  bu kez miniklerin eğlenirken öğrenmeleri amacıyla 2-6 yaş grubu çocuklarına yönelik  “Minik Bilge” uygulamasını gerçekleştirdi.
 
 
 
 
2-6 yaş grubu çocukların zihinsel ve bilişsel becerilerinin arttırılması ve zeka gelişimlerinin eğlenceli bir metod ile desteklenmesi hedefiyle  Türkçe’nin yanı sıra  İngilizce ve  Fransızca seçenekleri olan uygulama kısa sürede http://app.lk/minikbilge adresinden dünyanın 140 ülkesinde 350 bin kişiden fazla kişi tarafından indirilip 1 milyondan fazla kişiye ulaştı. 

 Uygulama ile ilgili bilgi veren Cihangir Korkmaz, uygulamanın oyun formatına sokulmuş  36 bölümden oluştuğunu söyledi. Korkmaz, “İlk 5 bolümde resim eşlestirme, çiftleri bulma, şekillerin nereye ait olduklarını bulma, eksik parça tamamlama ve nesneleri doğru yerlerine yerleştirme temaları işlenmiştir. Bu ilk 5 bölüm tamamiyle ücretsiz olup,velilerin; çocuklarının bu oyunları oynarken ne kadar güzel vakit geçirdiklerini görmeye ve eğlenerek öğrenmelerini gözlemlemesine tanıklık edecektir.  Bu uygulama ile çocuklarınız ince ayrıntılara dikkat etmeyi, ayırt etmeyi oğrenecek; kavrama yeteneğini geliştirecektir.  Bu uygulama aynı zamanda çocuğunuz Ipad ve Iphone unuzu elinizden aldığında gönül rahatlığıyla teslim edebileceğiniz, gereksiz uygulamalarda boşa zaman geçirmeyip bilişsel becerilerini arttırabileceği bir uygulama olarak tasarlanmıştır” dedi.

Korkmaz kardeşlerin verdiği bilgiye göre Minik Bilge oyununun devamı niteliğinde olan Meyveler Hafıza Oyunu ve Sebzeler Hafıza Oyunu, Boyama Kitabı ve Minik Bilge Sayıları Öğreniyor uygulamaları mevcut.  Çok yakında Minik Bilge ile Alfabe ve Minik Bilge Toplama Çıkarma Öğreniyor uygulamalarını da tamamlayarak Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia 2014’te yer almayı hedefliyorlar.

 

 
 
KİMDİR

Fatih Korkmaz
Ege Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü, Eskişehir Üniversitesi İktisatfakültesini bitirdi. 2007 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) üzerineyüksek lisansını yaptı. 1997 yılında Vestel Elektronik Aş.’de çalışmayabaşlayan Fatih Korkmaz, Bilgi İşlem bölümünde Proje Müdürlüğü görevindenayrılarak askere gitti. Önemli bir firmada Yazılım geliştirme Müdürü olarakgörev aldım, sonrasında 2011 ile 2013 yılları arasında serbest danışman olarakçeşitli Bilişim projelerinde yer aldı.

 Cihangir Korkmaz
Lisans eğitimini 2006 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde çift anadalyaparak tamamladı. Çalışmak için gittiği Fransa’da 1 sene İthalat Asistanlığıyaptı. 2008 yılında yüksek lisansını Paris’te İşletme (MBA) üzerine yaparken“Financier de l’Oison” firmasında Yönetim Kontrolörü görevini 3 sene boyuncayürüttü. 2011 yılı Eylül ayında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Teknoloji vebilişime olan ilgisinden dolayi çeşitli Bilişim projelerinde çalıştı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv