Miró sergisi 20 Ağustos’a uzatıldı

  • 0
  • 736
Yazı Boyutu:

Dramalılar KöşküBornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde Ünlü İspanyol Ressam Joan Miró’nun eserlerinisanatseverle buluşturan sergi yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı. Miro’nun 40eserinden oluşan ‘Düşlerimin rengi’ adlı sergi, 20 Ağustos’a kadar ziyaretedilebilecek.

 

Bornova Belediyesi’nin ‘Sürrealizmi dünyaya sevdirensanatçı’ olarak tanınan İspanyol ressam Joan Miró'nun eserlerini İzmirlilerleilk kez buluşturduğu sergi  yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı. UluslararasıHomeros Festivali kapsamında Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde27 Mayıs’ta kapılarını açan serginin son günü 14 Temmuz’dan 20 Ağustos’aalındı. Joan Miró”nun, 1950 ile 1977 yılları arasında yaptığı 40 adet resmindenoluşan; “Düşlerimin Rengi” adını taşıyan sergi ücretsiz olarak gezilebiliyor.

 

Kültür ve sanata duyarlı İzmirlilerin sergiye büyük ilgigösterdiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,‘‘Yoğun ilgi gören sergiyi uzatma kararı aldık. Sanatın her dalına gönülverenlerin ve sanatçıların mekanı haline gelen Bornova Kent Arşivi ve MüzesiDramalılar Köşkü böylesi önemli sergilere ev sahipliği yapmaya devam edecek’’dedi.

 

Joan Miró Kimdir?
İmge niteliğinde kullandığı küçük köşeli biçimler ve çizgilerden oluşturduğugerçeküstücü yapıtlarıyla tanınan Joan Miró, 1893 yılında Barcelona’da doğdu,İlk sergisini 1918′de Barcelona’da açtı. 1919′da Paris’e yerleşti. Picasso iletanıştı ve öncü sanatçılarla, Paris Dadacıları ile ilişki kurdu. 1924′deyayımlanan ilk Gerçeküstücü Bildirge’yi imzaladı, 1941′de yapıtları ilk kez NewYork’ta sergilendi. 1944′de seramik çalışmalarına başladı. 1960′ta yenidenresme ağırlık verdi. Avrupa’nın çeşitli kentlerinde toplu sergiler açtı.1975′de, dostu mimar Jose Luis Sert’in tasarımıyla Barcelona yakınlarındakiMontjuic’te adı­na bir müze yapıldı.  İspanyol Sanatçı 1983 yılında 100yaşında hayata gözlerini yumdu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv