Mirsada Baljić'in eserleri İzmir Ticaret Odası'nda

  • 0
  • 709
Mirsada Baljić'in eserleri İzmir Ticaret Odası'nda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bosna Hersekli ressam Mirsada Baljić’in “Hayaller” isimli resim sergisi Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu'nun desteğiyle İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda 14 Haziran 2016 Salı günü saat 18.00'de açılacak sergi 24 Haziran 2016 Cuma gününe kadar açık kalacak.  Ressam Mirsada Baljić’in sergisi Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu'nın kültür hizmeti olarak düzenleniyor. Sergi, Bosna Hersek Sarajevo Kantonu Kültür ve Spor Bakanlığı, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu'nca destekleniyor.  
 
Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersekli sanatçı Mirsada Baljić’in eserlerini İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda İzmirli sanatseverlerlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Baljić’in geçen yıl Ege Üniversitesi 6. Uluslararası Egeart Sanat Günleri'ne konuk olduğunu hatırlatan Baysak, tüm sanatseverleri 14 - 24 Haziran 2016 tarihleri arasında açık kalacak sergiyi izlemeye çağırdı.  Mirsada Baljić  Čapljina'da doğdu, Višići köyünde büyüdü. Lise öğreniminden sonra tümüyle sanat dünyasına girdi, resim sanatını öğrenmeye yöneldi. İlk sergisini 1985 yılında Čapljina'da açtı. Bu sergi, onun sanatsal etkinliklerinin başlangıcı oldu. Neum’da ve Sarajevo'da "Angkor Wat" ve "Baljić" sanat galerilerini açtı ve başarıyla yönetti. Savaş sırasında Sarajevo'da Sanatçılar Grubu’nun yöneticisi olarak çeşitli sergiler ve sanat projeleri düzenledi. Bosna Hersek Federasyon Kültür Bakanlığı ve Kanton Kültür Bakanlığı tarafından değerli bağımsız sanatçı olarak tanınıyor. Bosna Hersek Sanatçı Derneği’nin (ULUBiH) üyesi. Resimlerinde daha çok suluboya tekniği kullanıyor. Sarajevo'da yaşıyor. Preporod Galerisi Multimedya Eğitim Merkezi’ni yönetiyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv