Misafirlerden Bayraklı’ya tam not

  • 0
  • 482
Misafirlerden Bayraklı’ya tam not
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Türk Müzik Birliği Televizyonu (TMB) temsilcisi Dr. Nazile Abbaslı ile Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Temsilcisi Liliya Sattarova Bayraklı Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün misafiri olarak Bayraklı’ya geldi. Yabancı konuklar, belediye projelerini yerinde gezdi ve özellikle kadınların ürettiği ürünlerin uluslararası alanda da sergilenmesi için girişimde bulunma sözü verdi. 

Dr. Nazile Abbaslı ve Liliya Sattarova Bayraklı Belediyesi’nin özellikle sosyal alanda faaliyetlerini sürdürdüğü projeleri belediye yetkilileri ile birlikte gezdi. Yabancı konukların ilk durağı Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi oldu. Bayraklılı kadınların tamamını el emeği ile yaptıkları takı ve giyim gibi ürünlerin yapıldığı Semt Merkezini gezen Abbaslı ve Sattarova yapılan ürünleri büyük beğeni ile inceledi. Üretimler ilgili süreç hakkında bilgi alan konuklara üretici kadınlar da kolye ve bileklik hediye etti. Yabancı konuklar daha sonra Osmangazi, Manavkuyu, Adalet, Doğançay semt merkezleri ile Engelliler Merkezi’ni de gezdi. Doğançay’da çocukların yaratıcı drama faaliyetlerini takip edip ritim grubunu dinledi.

BAŞKAN KARABAĞ’LA BİRARAYA GELDİYER
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Abbaslı ve Sattarova ile Bayraklı Havuz Kafe’de öğle yemeğinde bir araya geldi. Yabancı konuklar, kadınların ürettiği ürünlerin uluslararası bir boyuta taşınması için çalışma yapacaklarını, bilimsel, sanatsal ve kültürel işbirliği ile bunların Türk Cumhuriyetlerindeki fuarlarda Bayraklı Belediyesi’nin çalışmalarının sergilenmesi için işbirliğinde bulunacaklarını ifade etti. Başkan Hasan Karabağ yeni kurulan kadın kooperatifinin yüksek bir potansiyeli olduğunu dile getirerek “Kadınlarımızın el emekleri gerçekten yüksek kalitede. Çok farklı ürünler de mevcut. Uluslar arası fuarlar kooperatif için bir sıçrama tahtası olacaktır. Katılmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv