MOBİLYACILAR BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR…

  • 0
  • 494
MOBİLYACILAR BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi ‘Fuar İzmir’ Mobilyacılarda heyecan yarattı. 27.’si yeni alanda düzenlenecek İzmir Mobilya Fuarı MODEKO için sektör hedef büyüttü. Yer tahsisleri süren organizasyonda büyüme yüzde yüze yaklaştı. Açılışından 7 ay önce yer tahsislerinin tamamlama noktasına gelindiğini belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, bunu MODEKO’nun bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine bağladı.
 
Yüksek üretim kapasitesi ve disiplinli çalışma metodolojileriyle mobilya imalatının sınırlarını zorlayan yerli mobilya üreticilerinin çeyrek asırdır değişmeyen buluşma adresi İzmir Mobilya Fuarı’nda (MODEKO) çıta yükseldi. Yeni alan yeni heyecan yattı; büyüme hedefi yüzde yüze ulaştı.  Kent merkezine 15, havaalanına ise 10 dakika mesafede kurulan dev tesis MODEKO’da tarihi bir sıçramaya neden oldu. Çeyrek asırdır Uluslararası İzmir İhtisas Fuar Alanı’nda organizasyonu düzenleyen Efor Fuarcılık’tan açılıştan 7 ay önce önemli bir açıklama geldi. MODEKO’nun organizatörü Efor Fuarcılık Fuar İzmir alanı yer tahsislerinin büyük bölümünü gerçekleştirdiğini duyurdu.
           
YENİ ALAN YENİ HEYECAN
Fuar ve fuarcılık konusunda Ulu Önder Atatürk’ün İzmir’e verdiği görevin Türkiye ve dünyada ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına böylesine büyük bir fuar tesisini yaparak yerine getirdiğine dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, her geçen yıl artan talebe cevap verecek ve fiziki olanakları önemli oranda artırarak rakipleriyle rekabeti güçlendirecek nitelikteki fuar kompleksinin mobilya sektörünü heyecanlandırdığını vurguladı. Türkiye’nin en kapsamlı mobilya fuarı MODEKO’nun yeni alan ile birlikte oluşan heyecanla hedef büyüttüğünü belirten İşleyen, “Son 5 yıldır İzmir Mobilya Fuarımız MODEKO’da tüm katılımcı başvurularına olumlu yanıt veremiyorduk. Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nın tamamını en verimli şekilde kullansak dahi yaklaşık 50-60 başvuruyu kabul edemiyorduk. Çeyrek asırdır düzenlediğimiz MODEKO kabuğuna sığmıyordu. İzmir ekonomisine büyük ivme kazandıracak Yeni Fuar Merkezi toplam 337 bin metrekare ile Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumunda olacak olması katılımcılarımızı ve katılmak isteyen sektör temsilcilerini heyecanlandırdı. Fuar kompleksinin kent merkezine on kilometre, havaalanına yedi kilometre ve Aliağa–Menderes metrosuna da üç kilometre mesafede yer alması ile herkesin rahatça ulaşabileceği noktada konuşlandırılması katılım isteklerine ivme kazındırdı. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek nitelikteki 110 bin metrekarelik kapalı sergi holleri, seminer salonları, kapalı ve açık otoparkları mobilya sektörünün bu prestij alanındaki fuara olan ilgisini arttırdı”dedi.
           
HEDEF YÜZDE YÜZ BÜYÜME          
Son 5 yıldır Uluslararası İzmir Fuar Alanı’na ek hollerin yapılması veya yeni fuar alanı yapılması halinde MODEKO’nun büyüyeceği sinyallerini aldıklarını vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, amaçladıkları yüzde yüz büyüme hedefine çok yaklaştıklarını ifade etti. İşleyen, “Türkiye’nin en kapsamlı marka organizasyonu İzmir Mobilya Fuarı MODEKO geçtiğimiz çeyrek asırda rüştünü ispatladı. Katılımcı girişimcilerimize yurtiçi ve yurtdışında sağladığı iş bağlantılarıyla başarılarına başarı kattı. Ünü ülke sınırlarını çoktan aşan, emin adımlarla dünya markası olma yolunda ilerleyen MODEKO’ya adeta bir katılım yarışı var. Bu ilgiye karşın gerek katılımcılarımız, gerekse alım heyetleri ve ziyaretçilerimiz konusunda seçici olmayı sürdürüyoruz”şeklinde konuştu.
           
24-28 Şubat 2016 tarihlerinde Fuar İzmir'de açık kalacak 27. İzmir Mobilya Fuarı MODEKO'nun tanıtım çalışmaları sektörün ulusal ve uluslararası organizasyonlarında gerçekleştiriliyor. Yurtiçinde 6 temsilcilik, Avrupa, Rusya, Azerbaycan, Ortadoğu ve  İran merkezli dış temsilcilikleriyle ziyaretçi ve alım heyetleri programları oluşturuluyor. Son trendlerin sergileneceği ürünler için sektör profesyonellerinin büyük  ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

Arşiv