Moda dünyası “gelinliğin başkenti”nde buluşacak

  • 0
  • 1.102
Yazı Boyutu:

 
Türk gelinliğinin başkenti İzmir’in ve Türk hazır giyim sektörünün en hızlı gelişen fuarı, IF WEDDING FASHION İZMİR, 12 Şubat Salı günü Tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir’in gala defilesiyle başlayacak. Fuar katılımcısı firmalara özel olarak düzenlenen açılış galasında, Tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir, “EPHEMERA” koleksiyonuyla İzmir’deki modaseverlerle buluşacak. IF WEDDING FASHION İZMİR için özel tasarlanan ve ilk kez sergilenecek “EPHEMERA” koleksiyonu, 5’i gelinlik olmak üzere toplam 25 parçadan oluşuyor.
 
Eski Yunan etimolojisindeki yalnızca bir günlük ömre sahip canlıların hikayesinden ilham alan ve kişilerin hayatı boyunca beklediği “bir gün”e ithafen hazırlanan koleksiyonda, Büyükçınar kendine has eklektik yorumuyla romantik detayları, post-modern çizgileri ve pastel tonları bir araya getirerek bize ömre bedel “bir gün”ün kapılarını aralıyor…
Bugüne kadar Bora Aksu, Özgür Masur, Cengiz Abazoğlu, Erol Albayrak, Zuhal Yorgancıoğlu, Zeynep Acar, Hanife Çetiner, Jeyan Gedik, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Özlem Süer gibi ünlü tasarımcıları ağırlayan fuar, bu yıl 12 Şubat Salı günü düzenlenecek gala gecesinde Tuvana Büyükçınar Demir defilesiyle kapılarını 7’inci kez açacak.
Her yıl ağırladığı 1000’e yakın yabancı alım heyeti ve 15 bin profesyonel ziyaretçisiyle kısa sürede beklentilerin üzerinde bir başarı yakalayan IF WEDDING FASHION İZMİR ile kentimiz fuarcılıkta büyük bir marka daha kazandı.
IF WEDDING FASHION İZMİR, 13 – 16 Şubat 2013 tarihleri arasında fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu (İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, (TMHF) Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve (EGSD) Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle organize ediliyor.

TUVANA BÜYÜKÇINAR DEMİR BİYOGRAFİ
1975, İstanbul doğumlu, Türk tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir, moda endüstrisindeki kariyerini kendi içgüdüleri ve prensiplerini takip ederek elde etti. Farklı, kendine has dokunuşlarla zenginleştirilmiş tasarımlarıyla ünlü Demir, moda alanında ilerlemeye Mimar Sinan Üniversitesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı okuduğu yıllarda karar verdi.
1991 yılında, İstanbul moda sahnesine ilk girişini yapmak üzere, çeşitli dergilerde moda editörlüğü yapmaya başladı. Editörlük, onun farklı tarzları bir araya getirerek hoş kompozisyonlar çıkarma yeteneğini ortaya koymasına yardımcı oldu.
1999 yılında Abdi İpekçi caddesinde, A46 isimli ilk mağazasını açarak sektöre giriş yaptı. Bu tarihten itibaren tasarımlarında kullandığı renkler, kalıplar ve materyal kombinasyonları onun imzası haline geldi. 2002 yılındaysa, İstanbul Nişantaşı’nda ilk atölyesini kuran Tuvana, hazırlamış olduğu gece elbiseleri ve sahne kostümleriyle kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine ulaştı.
2003 yılında bugüne kadar ulusal ve uluslararası düğün, davet, kurumsal etkinlikler, parti, sahne ve gösteri sanatları tasarımlarında hafızalardan silinmeyecek anlara imza atan, A46 Organization’u hayata geçirdi.
2005 yılında bugüne kadar 25 ülkede 150’nin üzerinde satış noktasına ulaşacağı “TUVANAM” markasını kurarak yıllardır hayalini kurduğu Dünya’ya açılma projesini hayata geçirdi. Bu tarihten itibaren Paris, Londra, Milano, New York gibi şehirlerde fuarlara katılarak markasını uluslararası pazarlara yaymaya başladı. “TUVANAM” markasının başarısı üzerine, sınırsız hayal dünyasının kapılarını bu defa kendine has daily-chic “TUTTİ” markasını kurmak için açması ise çok uzun sürmedi.
Yine 2005 yılında, “Yıldızların Altında” müzikalinin kostüm tasarımlarını üstlendi ve bu alandaki performansıyla Afife Jale Tiyatro Ödülleri En İyi Kostüm Tasarımı dalında aday oldu.
2010 yılında kurduğu ve bebeklere özel tasarımlar yapmaya başladığı “Tuvanam Baby Couture” markasından hemen sonra, Demir bu kez ev tekstili firması “Dantell”in kreatif direktörlüğünü üstlenerek, müdahil olduğu sektörlere bir yenisini ekledi.
2011 yılında önce Range Rover Evoque modeliyle şehrin nabzını tutan City Shaper’lardan biri olan Demir, aynı yıl Aralık ayında Lübnan’ın Beyrut şehrinde açtığı ilk monobrand “TUVANAM” mağazasının gururunu yaşadı.
2009’dan beri MTD üyesi olan ve IFW bünyesinde TUVANAM markasıyla beş defile gerçekleştiren Tuvana Büyükçınar Demir, aynı zamanda bugüne kadar Turkcell, Kamil Koç, Efes Türkiye, Nars Otel, Four Seasons Otel gibi kuruluşlara da kurumsal kostüm tasarımı desteği verdi ve sayısız sosyal sorumluluk projesinde görev aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv