MODEKO 2013’e sayılı günler kaldı”

  • 0
  • 781
Yazı Boyutu:

Yurt genelindeki oda ve derneklerin işbirliğinde Efor Fuarcılık’ın düzenleyeceği MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı için geri sayım başladı. Türk mobilya üreticilerinin vitrini niteliğindeki organizasyon 27 Şubat-03 Mart 2013 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek. 5 gün süre ile yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ağırlanacağı fuarda yerli üretici sektördeki son trendleri sergileyecek.
 
27 Şubat 2013’de MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı açılacak. Açılış öncesinde Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele yaptığı basın toplantısında organizasyon hakkında bilgi verdi. Avrupa’dan Asya’ya Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin ilgi göstereceği MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı’nda 187 üretici firma katılımcı olacak. 1-A,1-B, 2, 3 ve 4 nolu sergi salonlarının tamamının kullanılacağı İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda stand kurma çalışmaları başladı. Fabrikasyon mobilya üreticileri için 1A - 1B, 2 ve 3 no’lu sergi salonları, modern, avangart ve klasik mobilyalar için ise  4 nolu sergi salonu ayrıldı.  Bir birinden özel standlarda, Modern ve klasik mobilyalar, Eskitme ve modüler mobilyalar, Masa, Sandalye, kanepe ve koltuklar, Bebek ve genç odaları, Yatak ve yatak setleri, Ofis mobilyaları, Mutfak mobilyası, Bahçe Mobilyaları, Ev dekorasyonu ve aksesuarları ile Aydınlatma ekipmanları sergilenecek.
 
Ziyaretçi sektör profesyonellerinin çalışmalarını kolaylaştırmak için sergi salonlarında ürün gruplaması yaptıklarına dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, ziyaretçilerin ilgi gösterdiği alandaki bilgiye hızlı ulaşımını sağlayarak fuar alanındaki yoğunluğu azaltmayı hedeflediklerini ifade etti. Eyigele, “Sektörle iş birliği içinde bu sene 24. kez fuarımızı açacağız. Bu işbirliğinin önemli bir göstergesi her yıl Nisan ayında düzenlediğimiz organizasyonumuzu Şubat ayına aldık. Çok sayıda katılımcımız Nisan ayında sektörün canlandığı üreticiden siparişlerin daha erken bir tarihte yapılması gerekti görüşünü savunuyor.  MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı katılımcılarımızın tamamı üreticidir. Organizasyon kapsamında Ev mobilyası, iç dizayn ürünleri, koltuk ve yatak gibi geniş yelpazede pek çok ürün yeni tasarımlarıyla sergilenecek. İthalatçılar, ihracatçılar, satın almacılar, bayiler, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya yan sanayi üreticilerinin ticari bağlantılara adım atmasını amaçladığımız fuarda, yeni yılın ihracat hedefleri de belirlenecek”dedi.
 
Yurtiçinde 60 bin davetiye il ve ilçelerdeki sektör profesyoneline ulaştırıldı. Son 5 yılda alım heyeti ve ziyaretçi yoğunluğu gösteren Rusya, İran, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Libya, Suriye, Fas, Tunus, Cezayir, Portekiz ve Almanya’da da fuar tanıtım çalışmaları yapıldı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından mobilya sektör profesyonelleri inceleme ziyaret takvimlerine MODEKO 2013’ü dâhil etti. MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı’nın açık olacağı 27 Şubat-03 Mart 2013 tarihlerinde kent merkezindeki özelliklede fuara yakın olan otellerde yer bulabilmek nerede ise imkânsız hale geldi.
 
MODEKO’DA BİR İLK
MODEKO'da çeyrek asra bir kala bir ilk daha gerçekleştirilecek. Mobilya sektörüne vizyon katmak için Mobilya Tasarım Yarışması düzenlendi. İç mimarlık ve tasarım öğrencisi yarışmacıların başvuruları İç mimari alanında uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen isimleri ile oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. "Uyanış" temalı yarışmada Kavramlardan yola çıkıp farkındalık taşıyan her tasarım üzerinde titizlikle duruldu. İlk üçe giren öğrenciye ödülleri fuarda verilecek. Katılımcılarını kendi pazarlarında güçlü kılacak hedef pazarlarına ulaştıracak olan MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv