Modeko 2014’de Mosder’den Gelecek Stratejisi

  • 0
  • 664
Yazı Boyutu:

MODEKO 2014 25. İzmir Mobilya Fuarı kapsamında TürkiyeMobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve Efor Fuarcılık işbirliği ile ‘MobilyaÜlkesi Türkiye Buluşmaları’nın üçüncüsü İzmir’de gerçekleşti. Türkiye MobilyaSanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, ‘Mobilya Ülkesi Türkiye veSektörün Gelecek Stratejisi’ ile ilgili konuşmasıyla sektörün gelecekstratejilerini ve hedeflerini değerlendirdi. Türkiye’nin önde gelenakademisyenlerinden Prof. Dr. Ege Yazgan ‘Dünya ve Türkiye Ekonomisinin GenelDeğerlendirmesi’, Prof. Dr. Alpay Er ‘Mobilyada Tasarımın Anlamı’ ve Yrd. Doç.Dr. Can Özcan Sektörel Kümelenme ve Tasarım konularını ele aldı.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda başlayan MODEKO 2014 25.İzmir Mobilya Fuarı kapsamında ‘Mobilya Ülkesi Türkiye Buluşmaları’nın üçüncüsügerçekleştirildi. Swiss Otel İzmir’deki programa MOSDER Üyeleri, MODEKOkatılımcıları,Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir TicaretOdası ile İzmir Mobilyacılar Odası temsilcileri ve yaklaşık 300 sektörün seçkin ismi katıldı.

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Efor Fuarcılık GenelMüdürü Nuray Eyigele “Dünyadaki mobilya teknolojilerini ve tasarımcılarınıyakından takip eden yerli üreticilerimiz, her zaman trend mobilyalar üretiyor.Mobilya sektörümüz, yeniliklere açık yapısı, kalite ve tasarımı birleştirenüretimi sayesinde dünya çapında beğeni topluyor. Avrupa’dan Asya’ya,Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar tüm büyük pazarlar için stratejik bir nokta olanİzmir’de düzenlediğimiz MODEKO, her yıl sektör profesyonellerini buluşturuyor.Hedeflerimiz doğrultusunda MODEKO fuarıyla mobilya sektörümüzü dünyada daha iyikonumlara getirmeye devam edeceğiz. Mobilya Sektörümüzü büyütmek ve geliştirmekadına her geçen gün daha da büyüttüğümüz hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımızçalışmalar karşılığını açıklanan üretim ve satış rakamları ile taçlandırmayadevam edecek”dedi.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye’de son yıllardamobilyanın diğer sektörlere oranla aslan payını alan sektör olduğunu, mobilyasektörünün 10 yılda, 7 kat ihracat artışı sağladığını belirtti. Ticaretkapasitesinin 10 milyar dolar seviyesine ulaştırdığını vurguladı. Dünyacasaygınlığı kabul edilen CSIL ’in raporuna göre Türk mobilya sektörünün 6basamak birden atlayarak 21. sıradan 15. sıraya kadar yükseldiğini kaydedenMOSDER Başkanı Ahmet Güleç, şu anda hedeflerinin 10 yıl içinde 10 milyar dolarihracat ve 25 milyar dolar üretim kapasitesine ulaşmak olduğunun altını çizdi.2023 yılında dünyanın en büyük 5 mobilya ekonomisinden biri olmak içinçalışmalarını hızlandırdıklarını açıkladı. Sektörün daha fazla teknolojiyikullanmasını ve Ar-Ge hizmetlerinden faydalanmasını isteyen MOSDER Başkanı AhmetGüleç, sektör olarak satış yapmalarına karşın ürettiklerinin karşılığınıalamadıklarını vurguladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv