MODEKO Tasarım Yarışması ödülleri verildi

  • 0
  • 1.182
Yazı Boyutu:

MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı’nda çeyrek asra bir kala bir ilk gerçekleşti. Fuar kapsamında Tasarım Yarışması düzenlendi. Yaklaşık 250 tasarım arasından ilk üçe gerin gençlere ödülleri verildi.
 
Mobilya sektörüne  vizyon katmak için MODEKO 2013 24. İzmir Mobilya Fuarı kapsamında Mobilya Tasarım Yarışması düzenlendi. İç mimarlık ve tasarım bölümünde okuyan yaklaşık 250 öğrenci yarışmaya başvurdu. Uyanış temalı yarışmada değerlendirmeyi Mustafa Demirkan,Tolga Şınık, Necip Aygül, Selçuk Demirci, Can Özcan, R. Semih Güven ve Serap Önder’den oluşan jüri üyeleri yaptı. “Uyanış” temalı yarışmada Kavramlardan yola çıkıp farkındalık taşıyan her tasarımın üzerinde titizlikle duruldu.
 
İzmir Hilton Otel’de düzenlenen törenle dereceye giren gençlere ödülleri verildi. Yarışma Birincisi Ozan Korkut ve Tuğçe Oğuztürk’ün 3 bin TL’lik  ödülünü Efor Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Doğan İşleyen, ikinci Özge Peynirci’nin 2 bin TL’lik Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, üçüncü Senem Sevinç’in bin TL’lik ödülünü ise  Hafele Mobilya Aksesuarları İzmir Temsilcisi Tolga Şınık verdi.
 
Yarışmanın önümüzdeki fuarlarda da sürdürüleceğini belirten Efor Fuarcılı Genel Müdürü Nuray Eyigele, “Günümüzde her şeyde, her yerde gördüğümüz tasarım tekrarlarına ve mekan, mobilya, doğa ilişkisine dikkat çekmek istedik. Mobilya Sektörünün gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek için Mobilya Tasarım Yaraşması’nı düzenledik”dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv