Modeko’nun gözdesi bahçe mobilyaları

Bahçe Mobilyaları özel bölümü MODEKO 2021 Fuarında en çok ziyaret edilen bölümlerin başında geldi. Sektör profesyonellerinin büyük ilgisini katılımcılar salgın ve depremler nedeniyle tüketici davranışlarının değişim göstermesine bağladı. Sektörün öncüleri ise Bahçe ve Balkon mobilya satışlarının katlandığını söyledi.

  • 0
  • 4.649
Modeko’nun gözdesi bahçe  mobilyaları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçe Mobilyaları özel bölümü MODEKO 2021 Fuarında en çok ziyaret edilen bölümlerin başında geldi. Sektör profesyonellerinin büyük ilgisini katılımcılar salgın ve depremler nedeniyle tüketici davranışlarının değişim göstermesine bağladı. Sektörün öncüleri ise Bahçe ve Balkon mobilya satışlarının katlandığını söyledi.  
MODEKO 2021 32.Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı geçtiğimiz Salı günü kapılarını açtı. Sektörün büyükleri sektörün güçlü fuarında buluştu. 300 seçkin katılımcısıyla Fuar İzmir’de gerçekleşen organizasyonda birbirinden özel konseptler sergilendi. Bahçe mobilyaları özel bölümü sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerin gözlerini kamaştırdı. Firma temsilcileri yaptıkları iş bağlantılarından memnun olduklarını dile getirdi.
 
KATLANAN ARTIŞ SEVİNDİRDİ    
Koronavirüs sürecinde insanların bahçeli ve balkonlu evlere ilgisinin artması bahçe mobilyalarına olan talepte artışa neden olurken, sektör temsilcileri, bahçe mobilyaları satışlarının katlandığını belirtiyor. SMYRNA Garden Temsilcisi Burcu Turhan, "evde kal" çağrılarının arttığı, sokağa çıkma yasağının uygulandığı salgınla birlikte insanların açık havaya, bahçe ve balkona, yazlıklara ilgisinin arttığını söyledi. Turah, pandemi nedeniyle bahçeli ve balkonlu evlere yönelik ilginin bahçe mobilyalarına da yansıdığını ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllarda satış artış ortalaması yüzde 25 iken, bu yıl yarı yarıya gibi karşımıza çıkıyor." dedi.
 
ARTIK AĞUSTOS’A GÜN VERİYORUZ
INNESTT Temsilcisi Şeyma Kongu da konut dışında ofis, otel, kültür-sanat ve eğlence binaları, alışveriş merkezleri, ticari gayrimenkul gibi alanlarda yaşanan hareketliliğin her zaman bahçe mobilyalarını da etkilediğini söyledi. Konutlarda bahçe, asma kat, balkon ve teras gibi yaşam alanlarına ilginin de bahçe mobilya satışlarını artırdığını dile getiren Kongu, insanların dış mekanlarda daha çok zaman geçirmesinin de talebi yükselttiğini kaydetti. MODEKO 2021’e katılmaktan memnun olduklarını dile getiren Kongu, “Ürün yelpazemiz fuarda büyük ilgi çekti. Önemli bağlantılar sağladık. Aldığımız yeni siparişlere Ağustos ayı sonrasına gün verebiliyoruz”dedi.
 
EK VERGİLER YERLİYE YÖNLENDİRDİ
Ege Mobilya ve Sanayici İş Adamları Derneği (EMODER) Başkanı İmran Yük, "Atalarımızda avlu, hayat ve dam kültürü vardı. Bahçe mobilyaları Kovid-19 süreciyle birlikte şehir hayatımıza daha fazla girmeye başladı" dedi. Son yıllarda ek gümrük vergileri nedeniyle iç pazarda bahçe mobilyaları üretiminde bir yükseliş yaşandığını belirten Yük, daha önce ithal olan ürünlerin vergiler nedeniyle Türkiye'de üretilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. EMODER Başkanı Yük, bahçe mobilyalarında cironun gittikçe artacağını belirterek, firmaların bu konuda uzmanlaştığını, iç piyasalarla birlikte ihracatın da hareketlendiğini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

Arşiv