Monet’in torunu Dramalılar Kent Müzesi’ni görmeye geldi

  • 0
  • 775
Yazı Boyutu:

BornovaBelediyesi’nin hizmete açtığı Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesikısa sürede dünya çapında ün yaptı. Müze, ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ ve ‘Miro’sergilerinin ardından uluslararası sanat çevrelerinde de konuşulmaya başladı.Ünlü Fransız Ressam Claude Monet’in torunu kolleksiyoner ve sanat galerisisahibi Philippe Piguet özellikle Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi veMüzesi’ni görmek için İzmir’e geldi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, dünyanın sayılı ressamlarından olan Monet’in eserleriniBornova’da sergilemek istediklerini söyledi

Kuruluşundan sonra gerçekleştirilen iki büyük sergiyle adınıdünyaya duyuran Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi, izlenimcilikakımının kurucusu dünyaca ünlü ressam Claude Monet’in torunu Philippe Piguet’inde dikkatini çekti. Bornova Belediyesi’nin açtığı Bornova Kent Arşivi veMüzesi’ni görmek için özel olarak İzmir’e gelen Piguet, Başkan Prof. Dr. KamilOkyay Sındır ile bir araya geldi.

 ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ ve ‘Miro’ sergileri İzmirlisanatseverlerin büyük ilgisini toplarken, Piguet ile Başkan Sındır’ın yaptığıgörüşmeden sonra Monet’in eserlerinin de Bornova’da sergilenmesi için büyük biradım atıldı. Piguet, ‘İzlenim: Gün Doğumu” adlı eseriyle izlenimcilik akımınaadını veren dedesi Monet’in eserlerinin de yer alacağı sergini Bornova KentArşivi ve Müzesi’nde görmekten büyük bir memnuniyet duyacağını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi Müzesi’ndeki sergilerin büyük ilgiuyandırdığını belirterek, “Bundan sonraki süreçte, empresyonizmi vurgulayanünlü ressamların en güzel eserlerini sergilemek istiyoruz. Bu konudaempresyonizmin kurucusu Claude Monet’in torunu Philippe Piguet iledüşüncelerimizi paylaştık. Önümüzdeki süreçte, empresyonizmi de tanıtan, bualanda ünlü ressamların belli başlı eserlerinin de içinde yeraldığı bir sergiyiBornova’ya getirmeyi diliyoruz” dedi.

 Bornova Belediyesi’nin açtığı Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi veMüzesi’ni çok beğendiğini belirten Fransız Ressam Claude Monet’in torunukolleksiyoner ve sanat galerisi sahibi Philippe Piguet, “Dramalılar Köşkü’ndekiortamın dedem Monet’in hayatının uzun bir bölümünü geçirdiği kendi küçük yuvasıile büyük benzerlikler taşıyor. Dedemin resimlerini yaparkenki duygularınıtaşıyacağı sıcak bir atmosfere sahip. Buradaki Miro sergisini de gezdim ve çokbeğendim” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv