Mozaik kitapçılarda

İzmirli genç yazar Nihan Ertem’in Türk siyasi hayatından bazı kesitler veren Mozaik adlı araştırma- inceleme kitabı kitapmarketlerde yerini aldı.

  • 0
  • 494
Mozaik kitapçılarda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmirli genç yazar Nihan Ertem’in Türk siyasi hayatından bazı kesitler veren Mozaik adlı araştırma- inceleme kitabı kitapmarketlerde yerini aldı.

Uzak ve yakın geçmişle birlikte günümüzden ve geleceğimizden kesitler verilen ve Siyah Beyaz Yayınları’ndan çıkan kitapta kendisi için uzak,bazıları için daha yakın bir geçmiş olan Nostaljik, Biraz daha günümüze geldiğimizi ve birkaç yıl öncesine dönüldüğünde trajik, daha önce karamsarlığa kapılınmış bile olsa biraz gülümseyerek ferahlanacak olan Trajikomik, hayal kurup umutlanılacak  bölüm ise Ütopik.

Kitabında ismi geçen gerçek  kahramanların yanısıra bizzat kendilerinden yararlandığı isimler olduğunu ifade eden Ertem, “İlk bölümde merhum BÜlent Ecevit’in hayatıyla ilgili bilgi aldığı kişilerden, Ecevit’in avukatlığını da yapmış olan CHP Manisa eski milletvekili Şahin Mengü, Ecevit’in partili dava arkadaşlarından CHP İzmir eski il başkanı Dr. Sedat Akman’a, 21’nci dönem ANAP Milletvekili ve Türk Demokrasi Vakfı eski Başkanı Emre Kocaoğlu, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) İzmir İl Başkanı Hüseyin Çorlu’ya, Merhum Erdal İnönü’nün özel Kalem Müdürü Uğur Büke’den yararlandım.
İkinci Bölüm’de ise CHP İzmir Milletvikili Mustafa Balbay ile kendisi için oluşturulmuş destekçi grubunun başkanı Gürol Saygı, üçüncü bölümde CHP Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus, partililerden Taylan Özgür Üstün, Feryal Güllüada ve Utku Gümrükçü ile dördüncü bölümde ise tamamen hayal ürünü olduğundan dolayı tek kaynak bendim" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv