MSC Preziosa İzmir’de

  • 0
  • 1.067
Yazı Boyutu:

Türkiye’de 2005yılından bu yana Arkas Holding ortaklığı ile faaliyet gösteren  MSC Cruises filosunun mücevherlerden ilhamalan yeni gemisi MSC Preziosa Türkiye çıkışlı turlarına başladı 

İsim annesi Sophia Loren olan Avrupa’nın en büyükkruvaziyer gemisi MSC Preziosa,8 Nisan Salı günü İzmir’den ilk Türk yolcularını alarak Türkiye’deki kruvaziyertatili sezonunu açtı. Gemi 9 Nisan Çarşamba günü ise İstanbul’a ilk defa uğrakyaparak Türk yolcularını alacak. Geminin İzmir’e ilk defa gelişi nedeniyledüzenlenen gemi tanıtım davetine liman otoriteleri ve devlet erkanının yanısıra, basın mensupları ve seyahat acente yetkilileri de katıldı.

Her Hafta İstanbul ve İzmir’denhareketle Ege ve Adriyatik seyahati
Deniz üstünde tekparçadan oluşan en uzun su kaydırağı Vertigo gibi çocukların aklını başındanalacak yeniliklerin olduğu dev gemi MSC Preziosa, yaz sezonu süresince herhafta İstanbul ve İzmir çıkışlı Ege-Adriyatik turunu yapacak.       MSC Preziosa gemisi 09 Nisan – 29 Ekimtarihleri arasında her Salı İzmir’den ve her Çarşamba İstanbul’dan yolcularınıalarak Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakolon, İzmir ve İstanbul rotasınıizliyor.  2013 yılında 23 bin Türkyolcuyu ağırlayan MSC Cruises Türkiye’nin 2014 hedefi 25 bin Türk yolcuağırlamak.


MSC Cruises bu yıl Türkiye’ye 200 bin turist getirecek
MSC Preziosa gemisi, yılboyunca toplam 30 sefer uğrak yapacağı İzmir ve İstanbul’a 180 bin turist getirecek.  MSC Preziosa’nın düzenli uğraklarına ekolarak MSC Cruises filosunun diğer gemilerinin de dönem dönem yapacağıuğraklarla Türkiye’ye yıl boyunca getireceği kruvaziyer yolcusu sayısı 200 binibulacak.

Yıl Boyunca UygunFiyatlar
MSC Preziosa, OscarFarinetti tarafından “Yavaş Yemek” Slow Food felsefesinin ilkeleri ışığındakurulan Torino merkezli sevilen bir restoranlar zinciri olan Eatalyrestoranlarının denizde yüzen ilk ikisine ev sahipliği yapıyor. Konukların eniyi İtalyan yemeklerini yiyebileceği, satın alabileceği ve tanıyabileceği 115koltuklu EATALY RESTORAN şık, minimalist alanıyla Eataly’nin orijinalkonseptini yansıtırken yalnızca akşam yemekleri sunan 30 koltuklu özelRISTORANTE ITALIA her akşam yenilenen, çok kaliteli bir menü sunuyor. (7. Güverte)  

MSC Preziosa gemisi ile 1 hafta tam pansiyon konaklamalı Ege-Adriyatik turunun kişi başı fiyatları 549 €’ dan başlayan rakamlar ile sunuluyor. MSC Cruises çocuklarının aileleriyle bu muhteşem deneyimi rahatça paylaşabilmesi için ebeveynleriyle aynı kabinde 18 yaşından küçük iki çocuğun sadece liman vergileri ödeyerek geziye katılmalarına olanak sağlıyor.   

Türkçe Hizmetler
MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel,gemiyi tanıttığı toplantıda Türkçe hizmetlerin, özellikle ilk defa gemiyolculuğuna çıkacak olan yolcular için önemine değinerek “Amerika’da veAvrupa’da uzun yıllardır yerleşmiş olan gemi seyahatleri artık Türkiye’de detatilcilerin ve gezi severlerin planlarında yer alıyor. Her gün başka limandauyanarak hem dinlenmek hem farklı ülke ve şehirler görmek isteyenlere gemiseyahatleri pek çok alternatif sunuyor.

MSCCruises olarak, yolcuların rahatlığı ve keyifli bir seyahat geçirmeleriamacıyla, diğer gemilerde olmayan birçok Türkçe hizmeti gemilerimizdeuyguluyoruz.   Yolcularımıza Türkçerehber eşliğinde turlar, gemide çeşitli alanlarda hizmet veren Türk personel, Türkçemenü, günlük Türkçe program, Türk TV kanalı, Türk kahvaltı tabağı, Türkkahvesi, rakı, tavla gibi ayrıcalıklı hizmetler sunuyoruz.“ dedi.

Platinum Tiyatrosunda canlıgösteri
MSC Preziosa’da yer alan 1.600kişilik Platinum Tiyatrosu’nda , yolcular her akşam farklı bir şovizleyebiliyor. Broadway şovu benzeri etkinlikler olan bu büyüleyici görselşölenler, MSC Cruises yolcularına seyahatleri boyunca her akşam iki farklıoturum ile sunuluyor.

SADECEMSC PREZIOSA’da
4bin 345 yolcu ve 1.390 mürettebat taşıyan MSCPreziosa; 333 metre uzunluğunda ve 68 metre yüksekliğinde. Geminin yapımı için30.000 ton çelik, 300 km boru 1.800 km elektrik kablosu kullanılmış ve 3.2milyon saat çalışılmış.

Vertigo: dalgaların üstündetek parçadan oluşan en uzun su kayağı
Heyecan arayanlar en üst güvertede bulunan MSC Cruises’ınbugüne kadar sahip olduğu en uzun su kayağı VERTIGO’yu deneyebilir. Vertigoayrıca dalgaların üstündeki tek parçadan oluşan en uzun su kayağı. 13 metreyüksekliği, 900 mm çapı ve 120 metre boyunca uzanan muhteşem burgular vedönüşlerle, gövdesinde ışığı yakalayarak flaş etkisi yapan yarı saydam renkgeçişleriyle, geminin kenarının üzerinde dokuz metre boyunca uzanan şeffafparçasıyla ve saniyede ortalama 6 metre kayma hızıyla, Vertigo heyecan vericibir macera yaşatıyor. (18. Güverte)

Denizdeki ilk Eataly restoranları
MSC Preziosa, OscarFarinetti tarafından “Yavaş Yemek” Slow Food felsefesinin ilkeleri ışığındakurulan Torino merkezli sevilen bir restoranlar zinciri olan Eatalyrestoranlarının denizde yüzen ilk ikisine ev sahipliği yapıyor. Konukların eniyi İtalyan yemeklerini yiyebileceği, satın alabileceği ve tanıyabileceği 115koltuklu EATALY RESTORAN şık, minimalist alanıyla Eataly’nin orijinalkonseptini yansıtırken yalnızca akşam yemekleri sunan 30 koltuklu özelRISTORANTE ITALIA her akşam yenilenen, çok kaliteli bir menü sunuyor. (7. Güverte)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv