Mucize annenin bebeği bir yaşında

  • 0
  • 699
Yazı Boyutu:

Annesi Dudu Beken’den (47) nakledilen karaciğer parçasıyla 11Ağustos 2010’da ikinci hayata başlayan Seval Demirel’in (27) ölümü göze alarakdünyaya getirdiği kızı Duru birinci yaşına girdi.  Mucize hayatın kahramanı genç anne, kızınınilk yaş gününü yeniden hayat bulduğu hastanede doktorlarıyla kutladı. Naklin üzerinden iki yıl geçmeden hamile kalarakyaşamını riske atan anne Demirel, “Nakil bana yeni hayat verdi ama kızımlayeniden doğmuş gibiyim. Kızımın ilk yaşını hayatımızda çok önemli yeri olandoktorlarımızla kutladık, Duru için de çok güzel bir anı olacak” dedi.  

KARACİĞER NAKLİ, ANNELİK YOLUNU AÇTI
 Ailesiyle Aydın’da yaşayan Seval, İzmirli DDY’da çalışanHüseyin Demirel (37)  ile nişanlıyken boğazındatıkanma şikayetleri ile Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti, polen alerjisitanısıyla tedavi gördü. Şikayetlerinin geçmemesi üzerine İzmir’de bir eğitimaraştırma hastanesine başvuran Seval’e kan kanseri tanısı koyuldu. Kandeğerlerinin aşırı düşmesi sonucu koyulan tanının yanlış olduğu anlaşılırken,yeni tanı; hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozu oldu. Evlenip yuva kuran Seval,tedavisini bir üniversite hastanesi takibinde sürdürmeye başladı. Seval,2006’da hamile kaldı ama bu sürprize sevinemedi bile. Karaciğer enzimlerininkötü olması nedeniyle doktorlar doğuma izin vermedi, hamileliği sonlandırıldı.Siroza bağlı olarak gelişen dalak büyümesi genç kadının anne olma şansınıgiderek zayıflatırken, nakil için daha 4-5 yıl bekleyebilme şansı olan Sevalkarar değiştirdi.  Evlat sahibi olmakiçin bir an önce karaciğer nakli olmak isteyen genç kadın İzmir KentHastanesi’ne sevk edildi.  SevalDemirel’e, Doç. Dr. Murat Kılıç ve Doç. Dr. Murat Zeytunlu başkanlığındaki Prof.Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cihat Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen ve Dr. OnurDuygu’dan oluşan ekip tarafından annesi Dudu Beken’den alınan karaciğer parçasınakledildi. 11 Ağustos 2010’da gerçekleşen nakille, anne Dudu Beken kızına yenibir hayat verirken, annelik yolunu da açtı. Seval, hem sirozdan kurtulmak hemde anne olmak için nakil olurken, doktorları çocuk için ecele etmemesini,operasyonun üzerinden en az üç yıl geçmesini beklemesini istedi. Erkenolabilecek hamileliğinin hayatını riske sokacağı uyarıları yapıldı. Ancak  bu uyarılara karşın Seval, sürpriz birhamilelikle doktorlarının karşısına çıktı. Eşi Hüseyin Demirel de hayatınıriske atmamasını, bebekten vazgeçmesini istedi. Ancak genç kadını eşi dedoktorları da vazgeçiremedi. Nakil olmasının üzerinden iki yıl bile geçmedenhamile kalan Seval,  ikinci hayattaki 30.ayında kızı Duru’yu dünyaya getirdi. 2 Ocak 2013’de kucağına aldığı bebeğininilk yaşını yeni bir hayata başladığı İzmir Kent Hastanesi’nde Karaciğer Nakliekibinden doktorlar ve hemşirelerle birlikte pasta kesip kutlayan SevalDemirel, şöyle konuştu: 

DURU BEBEĞİN İLK DOĞUM GÜNÜ
 “Çocuk sahibi olduğumda yüzde yüz hayatımı kaybedeceğimibiliyordum. Ama nakilden sonra küçük de olsa bir ümidimiz vardı ve ümidimizgerçek oldu. Beklenmeyen bir hamilelikti, planlı bir şey değildi. Ama iyi ki deolmuş. Hocalarım, karaciğer tekrardan problem çıkarabilir, diyordu.  Çocuğumun mesela ilaçlarımdan dolayı özürlüdoğma ihtimali çok yüksekti. Ama Allah'a bin şükür beklenen hiçbir şey olmadı. 2kilogram ağırlığında 52 santimetre boyunda dünyaya gelen kızım şimdi biryaşında, 11 kilo ve 80 santimetre boyunda. 11 aylıkken yürümeye başladı. Nakilbana yeni hayat verdi ama kızımla yeniden doğmuş gibiyim. Kızımın ilk yaşınıhayatımızda çok önemli yeri olan doktorlarımızla kutladık, Duru için de çokgüzel bir anı olacak. Çok mutluyuz.”

EN BÜYÜK MUTLULUK BU
Öte yandan Duru bebeği kucağına alıp, seven, birlikte pastakesen nakil ekibinden Doç. Dr. Murat Zeytunlu, “Karaciğer naklinin en güzelsonuçlarından bir tanesi böyle bir bebeğin nakil sonrası ortaya çıkması”diyerek şunları söyledi:“Demirel çiftiyle yaklaşık 3.5 yıl önce tanıştık. Seval’dekaraciğer rahatsızlığı  ve buna bağlıportal hipertansiyon, dalak büyümesi vardı. Bunlar ciddi hayati riskyaratıyordu. Çiftin de en büyük hayali bir çocuk sahibi olmaktı. SevalDemirel’e annesinden aldığımız karaciğer parçasıyla nakil gerçekleştirdik. Vesonrasında Durucuk geldi. O kısmında da Seval bizi biraz kandırdı. Biraz dahabekle dememize rağmen hamile kaldı. Ama olsun herşey çok güzel oldu. En büyükmutluluk herhalde bu.”

Doğum günü “sağlıklı uzun bir ömür” dilekleriyle kutlananDuru bebek, hemşire ablalarının kucaklarından inmedi, alkışlara gülücüklerlekarşılık verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Arşiv