Muhammet Abi, göz yaşlarıyla uğurlandı

  • 0
  • 740
Muhammet Abi, göz yaşlarıyla uğurlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşama veda eden Bornova Belediye Başkan Yardımcısı ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Muhammet Yıldız, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki törene Yıldız’ın ailesiyle birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, milletvekili adayları, mesai arkadaşları ve çok sayıda Bornovalı katıldı.

Tecrübesi ile herkese yol gösteren ve örnek olan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız’ın kaybı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Geçirdiği kalp krizi sonrası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve tedavisi sırasında beyin kanaması geçiren Bornovalıların “Muhammet Abisi”, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Muhammet yıldız için binlerce Bornovalının katıldığı tören düzenlendi.
Yıldız’ın cenazesi hastaneden sonra önce evine ardından da yıllarca hizmet verdiği Maden Mühendisleri Odası Bornova Şubesi’ne ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’na getirildi. Yıldız’ın cenazesi buradaki törenin ardından Gazionmanpaşa Debre Camisi’nde kılınan ikindi namazını müteakiben Kavaklıdere Mezarlığı’na defnedildi.

Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen törende Muhammet Yıldız’ın hayatından karelerin yer aldığı kısa film gösterisi eşi Hürriyet Yıldız ve oğulları başta olmak üzere tüm sevenlerine duygusal anlar yaşattı. Üç oğluyla birlikte kürsüye gelerek hayat arkadaşına son sözlerini söyleyen Muhammet Yıldız’ın eşi Hürriyet Yıldız, “Acımızı  paylaşan ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. O bizim için asla ölmeyecek. Dimdik, onurlu, gururlu ve mücadeleci ruhuyla her zaman için gönlümüzde yer edecek. Onu asla unutmayacağız. Hepimiz onu çok seviyoruz. Bizim için asla ölmeyecek” dedi.

Başkan Olgun Atilla’dan duygusal veda
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran Muhammet Yıldız’ın sevenlerine güçlükle seslenebildi. Başkan Atila, konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. Atila, “Hepimizin çok sevdiği, bizim için çok değerli ağabeyimizi ebediyete uğurluyoruz. Çok zor,  gerçekten çok zor konuşmak. Bizim için çok değerli bir ağabey, baba, arkadaş. Herşeyimizi paylaştığımız bir insan. İnatçı kararlı, dürüst, vatansever, gençlere her zaman önem veren ve yardımsever, herkesin iyiliğine koşan bir ağabeyimizdi. Hepimiz için çok erken bir ayrılık oldu” dedi.

Mesleki örgütlenmeye büyük katkıları oldu
Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, “Muhammet Yıldız maden mühendisleri için hem bir önder hem de bir yoldaştı. İzmir’den Uşak’a kadar olan geniş bir bölgede odamızın örgütlenmesi ve mesleki birlikteliğin sağlanması için çok önemli çalışmaları oldu. Mütevaziliği, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile herkesin sevgisini kazandı” dedi. Yüksel konuşmasını “Yıldızlar yoldaşın olsun, ışıklar içinde uyu. Anıların ve adın hepimizin içinde yaşayacak” sözleriyle tamamladı.

Yakın dostu ve meslektaşı Orhan Boran da, üniversiteyi birlikte okuduklarını ve o günden bu yana dostluklarını sürdürdüklerini belirterek, “Dostumuzu, kardeşimizi, önderimizi kaybettik. Acımız çok büyük. Eskişehir’de açılan maden mühendisliği bölümünün ilk öğrencilerindendi. Yiğitliği, fedakarlığı ile arkadaşlarına her zaman güven veriyordu. İnsan sevgisi, çalışkanlığı hiçbir zaman değişmedi. Onu hep örnek alacağız. Bugüne kadar taşıdığı meşale hiçbir zaman sönmeyecek” diye konuştu.

Muhammet Yıldız’ın Özgeçmişi
01.07.1957 tarihinde Makedonya’da doğan Muhammet Yıldız, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Maden Mühendisliği Bölümünden 03.04.1980 yılındamezun olmuştur.
26.06.1980 tarihinde MTA Genel Müdürlüğü Sondaj Dairesi Başkanlığında mühendis olarak göreve başlayan Muhammet Yıldız, 21.08.1984 yılında DSİ Ege Bölge Müdürlüğünde Mühendis kadrosuna atanmış ve  01.05.1986 tarihinde ise DSİ 2. Bölge Müdürlüğüne nakil olmuştur. 16.09.2005 yılında emekliye ayrılan Yıldız, 2005-2014 yılları arasında serbest olarak Maden Mühendisliği yapmıştır. Ayrıca, 2009-2014 yıllarında Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunan Muhammet Yıldız, 15.04.2014 tarihinde de Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlamış ve ölümüne kadar bu görevi başarı ile yürütmüştür.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Arşiv